Noticies

 

Roger Torrent deixa l''alcaldia i Fajula pren possessió del càrrec

El republicà, Roger Torrent s'ha acomiadat aquest divendres de l'Ajuntament de Sarrià de Ter en un ple extraordinari després de prop de divuit anys dels quals gairebé onze com a alcalde. Torrent s'ha acomiadat tot reivindicant el municipalisme i comprometent-se a crear al Parlament que ara presideix el mateix clima de convivència i diàleg que ha tingut a Sarrià. Torrent ha destacat la tasca dels regidors, sovint, va dir, no prou reconeguda i, ha recordat molt especialment la figura dels dos anteriors alcaldes, Josep Turbau i Nicolás Pichardo (PSC) de qui ha assegurat haver après molt.

Torrent ha recordat la primera vegada que va entrar com a regidor a l'Ajuntament, el juny de 1999, quan tan sols tenia dinou anys: «Vaig creuar la porta, tímid i aclaparat», va recordar, amb «la inexpertesa i la hiperactivitat pròpia de qui comença una nova aventura». En aquell moment, no sabia que començava una experiència vital única: «Quan vaig entrar com a regidor, no sabia que canviaria la meva vida» Torrent ha explicat que la seva etapa municipal ha estat «un camí apassionant», i que la manera d'aprendre a fer de regidor -i posteriorment d'alcalde- ha estat trepitjar terreny i parlar amb la gent. Segons ha destacat ha intentat que el diàleg i la bona convivència fossin sempre el seu segell com a polític, i ha garantit que procurarà traslladar aquest clima al Parlament.

Pel que fa al seu mandat, Torrent ha destacat que se sent especialment satisfet de les polítiques socials que han tirat endavant. També ha recordat l'1 d'octubre, ha dit que malgrat que va ser un dia dur, es va sentir molt orgullós de com els sarrianencs defensaven les urnes i donaven «el millor de si mateixos». A partir ha dit ha estat escollit «per una gran responsabilitat i honor, que és ser president del meu país», i va assegurar que donarà el millor de si mateix per aconseguir-ho.

El regidor Roger Casero (Candidatura de Progrés) i Jordi Costa (PDeCAT) s'han acomiadat de Torrent destacant la petjada que ha deixat Torrent al poble i confessant que els costarà tractar-lo segons el nou protocol en un poble on tothom es coneix. «El Parlament guanya un president, però Sarrià perd un gran alcalde», va dir Casero. 

Al ple hi han assistit representants d'ERC, la diputada, Teresa Jordà, el senador Quim Ayats, el president del partit a Girona, David Mascort, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, i el primer tinent d'alcalde, Pere Pujolràs; el regidor de Salt, Toni Vidal, entre d'altres. També hi han assistit, Narcís Sastre, mentre que una gran multitud de veïns ha seguit el ple des de l'exterior de l'Ajuntament on s'ha muntat una pantalla, perquè la sala de plens ha quedat petita davant de la gran quantitat de veïns i veïnes que volia presenciar l'acte.

D'altra banda, el nou alcalde, Narcís Fajula ha assegurat que té «l'energia i les ganes» per complir amb tots els compromisos amb què es van presentar a les eleccions de 2015. Fajula ha destacat en el seu parlament que el llegat deixat per Torrent «és enorme», i ha destacat sobretot la capacitat d'empatia del nou president del Parlament. Fajula ha considerat que el llistó de l'alcaldia «està molt alt» però s'ha compromès a treballar «amb humilitat, esforç i il·lusió».

En acabar el ple extraordinari a la sala de plens de l'ajuntament de Sarrià de Ter, Torrent i Fajula han baixat al carrer, on els veïns que ho seguien a través d'una pantalla muntada per a la gran ocasió els han rebut entre aplaudiments. 

Fotos: Ràdio Sarrià