Noticies

 

El jutjat dona el vistiplau a l'acord per rebaixar el so nocturn de les campanes de la Catedral

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha donat el vistiplau a l'acord per rebaixar el so de les campanes de Catedral de Girona i acabar així amb el litigi judicial iniciat fa dos anys. En concret, la jutgessa ha validat el pacte al que van arribar tres de les quatre parts implicades en el cas: el Capitol de la Catedral, l'hotel Històric i l'Ajuntament. D'aquesta manera, el soroll de les campanes de la Catedral es rebaixarà entre la una i les sis de la matinada fins als 50 decibels i l'hotel assumirà part del cost de la instal·lació del sistema per reduir-lo amb 3.000 euros. La interlocutòria de la jutgessa del contenciós deixa un termini de quatre mesos per fer efectiu el procés.

La jutgessa del contenciós de Girona ha validat l'acord fixat entre el Capitol de la Catedral, l'hotel Històric i l'Ajuntament i, en un termini de quatre mesos, s'ha de fer efectiu el pacte que implica que es rebaixi el so de les campanes entre la una i les sis de la matinada fins als 50 decibels. A canvi, l'hotel abonarà 3.000 euros en concepte de «col·laboració» per fer front al cost per implementar la maquinària necessària per rebaixar el soroll.

L'advocat de l'hotel, Lluís Gallardo, va celebrar la decisió judicial i va assegurar que, de fet, el pacte es va prendre a petició de la pròpia jutgessa. «Ho vam anar rebaixant fins aquí, al punt mig, el que estava disposat a cedir la catedral i el que estava disposat a cedir l'hotel», va assegurar Gallardo.