Noticies

 

Morcheeba, Luz Casal, Bonet participaran a la VI edició del festival Strenes

La VI edició del Festival Strenes avança part de la seva programació, que tindrà lloc del 24 de març al 30 d’abril. Una sisena edició que es preveu com una de les millors de la seva historia, gràcies a un gran cartell.

Strenes segueix apostant per la secció internacional. Enguany viurà el retorn dels anglesos Morcheeba una de les bandes de culte del trip-hop internacional que realitzarà la seva única actuació a Catalunya. El públic del festival tindrà el privilegi d’escoltar per primera vegada alguna de les cançons que formaran part del seu proper àlbum d’estudi, a més dels clàssics que els han convertit en una de les bandes més populars del planeta.

El festival s’ha consolidat a Catalunya, però també comença a ser atractiu pels artistes estatals. Per aquest motiu la gallega Luz Casal ha escollit el màgic Teatre Municipal de Girona on les distàncies entre públic i artista són mínimes per presentar el seu esperat nou disc a Catalunya.

Maria del Mar Bonet, que recentment ha celebrat el seus cinquanta anys de carrera ha preparat un espectacle inèdit basat en la seva cançó mítica “Què volen aquesta gent”. Serà un espectacle de la Bonet més reivindicativa, en un moment especial de la història del país. Els grans clàssics de casa tornen a ser més actuals que mai.

Roger Mas, un dels grans cantautors del nostre país, torna a triar Strenes per presentar a Girona el que serà el seu nou treball, Parnàs.

El líder d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, ha enregistrat el seu primer disc en solitari. Ritmes ballables i reivindicatius d’una de les propostes festives que es preveuen com un dels grans èxits d’aquesta temporada. Aquest concert també comptarà amb l’actuació d’Auxili, una de les bandes emergents amb més projecció de l’escena valenciana.

Los Sírex, el mític grup dels setanta, té un nou disc on, per primera vegada, hi canten en català. Strenes viurà la seva estrena de gala al majestuós Auditori de Girona.

La nova generació de les Macedònia ja té disc. Es titula Estic Contenta i el presentaran al festival, on ja han actuat diverses vegades amb les entrades exhaurides sempre.