Noticies

 

La Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines vol formar part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

La Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG) ha portat a terme aquest matí la primera jornada des que es va constituir com a tal ara fa un any. L’acte, que ha tingut lloc a la Biblioteca Carles Rahola, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i la secretaria general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, Marina Canals.
Durant la jornada, s’ha portat a terme la reunió anual de la Xarxa, en la qual s’han acordat les línies d’actuació per al proper any. Cal destacar que una de les prioritats de la XCECG és trobar l’encaix necessari per tenir el reconeixement de l’AICE el proper any i passar a formar part d’aquesta entitat d’àmbit mundial. Fer una campanya de difusió per donar a conèixer la Xarxa, creada durant la Setmana de la Ciutat Educadora de Girona el 2016, és un altre dels objectius del 2018.
En el marc de la trobada d’aquest matí, també s’ha portat a terme la taula rodona “La ciutat canvia les persones o les persones canvien la ciutat?”, en la qual han participat el consultor de comunicació digital Francesc Grau, la doctora en pedagogia Angélica Sátiro, el comunicador i activista social Mohamed El Amrani i el president del GEiEG, Francesc Cayuela. La periodista Milagros Pérez Oliva ha moderat el debat.
Al final de la trobada, s’ha donat a conèixer que Ripoll serà la ciutat que organitzarà la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines el 2018. 

Foto: Ajuntament de Girona