Noticies

 

Mitja i ganxet a Girona per demanar la llibertat dels presos polítics

Òmnium Gironès i el col·lectiu Petit taller de costura han organitzat per aquest dissabte al matí a Girona una acció simbòlica i reivindicativa per reclamar la llibertat dels presos polítics que consistirà en folrar els arbres de la plaça Constitució amb quadrats de mitja o ganxet fets amb llana groga. L’acció porta el lema Teixint llibertat i també compta amb la col·laboració de la Llibreria Les Voltes de Girona i Les Guerrilleres del Ganxes de Banyoles.
Des de les 11 del matí i fins a la 1 del migdia es cosiran tots les quadres de ganxet i mitja i posteriorment es folraran els arbres. Les persones que dissabte no puguin anar a la plaça Constitució amb els seus quadrats, els poden portar abans a la Llibreria les Voltes, a la plaça del Vi de Girona. Es recomana que la mida dels quadrats sigui de 10 x 10 cm o de 20 x 20 cm.
Teixint llibertat és una més de les accions reivindicatives que es duen a terme des que es van empresonar els presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC i, posteriorment, el vicepresident del Govern, cinc consellers i dues conselleres.