Noticies

 

Girona renova l’aposta pel festival ciclista Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show

L’Ajuntament de Girona renova enguany l’aposta pel festival ciclista Sea Otter Europe Costa Brava – Girona Bike Show, la segona edició del qual es farà a la ciutat del 8 al 10 de juny del 2018. Així ho ha manifestat aquest matí a la presentació de l’esdeveniment l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha participat a l’acte acompanyada del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Pep Pujols, i del director d’operacions del festival ciclista, Oriol Sallent.
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha ressaltat la rellevància internacional del Sea Otter Europe i ha remarcat que “des de Girona tenim la voluntat i l’interès de potenciar fermament el sector econòmic de la bicicleta, que ha d’esdevenir decisiu en la dinamització del territori”.
Entre les principals novetats per la segona edició de Sea Otter Europe cal destacar el creixement de l’espai comercial i d’exposició, que amb 40.000 metres quadrats duplica la superfície de l’any passat. Aquest increment es deu a l’alta demanda d’espais per part de la indústria ciclista, especialment la de marques internacionals que despleguen grans estands i requereixen molta superfície.
En l’apartat esportiu s’ha de subratllar l’entrada al prestigiós circuit mundial Gran Fondo World Tour de la marxa Sport No Limit Travel Cicloturista Internacional Sea Otter Europe by Ghost, que el 2018 tindrà dues etapes que recorreran les carreteres de Girona, la Costa Brava i el Pirineu i on s’espera aplegar més de 3.000 ciclistes. També creix en notorietat internacional la prova reina de MTB, la Copa Catalana Internacional Massi Biking Point, que arribarà a Girona lluint classe 1 del rànquing de la Unió Ciclista Internacional (UCI).
A banda de nombroses exhibicions de diverses disciplines ciclistes el programa esportiu de la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show 2018 inclou una proposta completa i diversa de curses, en què tindran cabuda els ciclistes de gran palmarès i reconeguts internacionalment, així com tots els aficionats amants del ciclisme en les seves diferents modalitats.
La primera edició del festival va aplegar 30.000 visitants a la zona del Pavelló Municipal Girona-Fontajau durant els tres dies d’activitat esportiva i comercial, 350 marques van exposar els seus productes i l’esdeveniment va comptar amb la participació de més de 4.000 ciclistes a la quinzena de proves de totes les modalitats que es van disputar.
Aquest és un dels principals esdeveniments que s’organitzen a la ciutat sota el paraigües del segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) i, específicament, del logo Girona Enjoy Biking. 

Foto: Ajuntament de Girona