Noticies

 

Xisco Rosselló guanya la segona semifinal del VII Torneig de Dramatúrgia

Xisco Rosselló, va guanyar ahir a la nit la 2a semifinal del VII Torneig de Dramatúrgia Catalana. Per tant, l'autor pujarà al ring per disputar la Gran Final del Torneig de Dramatúrgia Catalana del pròxim 4 de desembre. S’enfrontarà a Laia Alsina Ferrer, la guanyadora de la primera semifinal.
Al combat d’ahir, el text guanyador va ser No piquis a la porta, aquesta vegada interpretat per Carles Martínez i Martí Salvat, una peça amb molt d'humor que relata la trobada entre un noi i ell mateix amb 30 anys més. El personatge gran ha tornat del futur per advertir al jove que no cometi l'error de portar a terme una pràctica sexual concreta amb la seva parella perquè seria una decisió de la qual se'n penediria tota la vida. Aquesta peça es va imposar al text de Toni Cabré, titulada Okupes particulars interpretada per Maria Rodríguez Soto i Ivan Benet, que narra la relació entre dos joves que buscaven refugi en un habitatge desocupat: per un, la casa familiar i per l'altre, una ocupació particular.
Raquel Loscos, Carla Torres, Juli Discla, Manuel Veiga, Toni Cabré i Anna Maria Ricard han estat derrotats en eliminatòries i semifinals del concurs deixant a Xisco Rosselló i Laia Alsina com a possibles guanyadors. El públic, amb les seves votacions, serà l’encarregat de decidir qui de tots els participants guanya aquesta setena edició del Torneig de Dramatúrgia Catalana que ha estat presentada per Cristina Clemente.
Aquest és el setè any consecutiu que els dramaturgs catalans pugen a l’escenari a veure-se-les entre col·legues. El torneig és un “enfrontament” entre dramaturgs catalans, i s’hi han vist les cares pesos de totes les categories. El públic és qui tria el millor text de cadascun dels quatre combats, de les dues semifinals i de la gran final. La mateixa tarda del torneig els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text amb la lectura teatralitzada i tenen temps, fins a l’hora de l’espectacle, d’acabar de preparar els últims assajos.
El VII Torneig de Dramatúrgia s’emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana de Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d’autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació. Fins al moment el torneig ha generat èxits com El Crèdit, de Jordi Galceran, Smiley de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres entre altres, Losers de Marta Buchaca, Red Pontiac de Pere Riera protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i La nostra champions particular, de Cristina Clemente.

Foto: Carme Parramon