Noticies

 

Avui es constitueix el Consell d’Adolescents de Girona

Un total de 25 nois i noies prendran possessió del càrrec de consellers i conselleres del Consell d’Adolescents de Girona, que es constituirà aquesta tarda (18.30 h) a l’Auditori de la Mercè de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, participaran a l’acte de constitució i a la prèvia renovació dels membres del Consell d’Infants de Girona, que es farà també avui a la Mercè.
El Consell d’Adolescents de Girona té un doble objectiu: per un costat, esdevenir un observatori de la ciutat, a partir de la mirada dels adolescents, per millorar aspectes del municipi que passen desapercebuts pels adults, i per l’altre, crear un espai de participació on els adolescents puguin exercir els seus drets com a ciutadans en els temes directament relacionats amb el seu col·lectiu.
Per al curs 2017-2018, formaran part del Consell 25 joves de 1r i 2n d’ESO dels següents centre educatius de Girona: Escola Bell-lloc del Pla, Escola FEDAC Sant Narcís, Escola Maristes de Girona, Escola Vedruna de Girona, Institut Carles Rahola, Institut Ermessenda, Institut Montilivi, Institut Narcís Xifra, Institut Santiago Sobrequés, Institut Jaume Vicens Vives i Montjuïc International School.
Avui a la tarda es renovaran també els consellers i les conselleres del Consell d’Infants de Girona, que es va constituir el desembre del 2015 coincidint amb els 25 anys de la signatura de la Carta de les Ciutats Educadores. Un total de 50 nens i nenes de 5è i 6è de Primària formaran part del Consell d’Infants. Hi participaran representants dels centres educatius següents: Escola Àgora, Escola Annexa-Joan Puigbert, Escola Bell-lloc del Pla, Escola Bosc de la Pabordia, Escola Carme Auguet, Escola Cassià Costal, Escola Dalmau Carles, Escola Doctor Masmitjà, Escola Domeny, Escola Eiximenis, Escola FEDAC Pont Major, Escola FEDAC Sant Narcís, Escola Joan Bruguera, Escola Maristes, Escola Marta Mata, Escola Migdia, Escola Montfalgars, Escola Pericot, Escola Pla de Girona, Escola Sagrada Família, Escola Santa Eugènia, Escola Taialà, Escola Vedruna, Escola Verd i Escola Vila-roja.
Tant el Consell d’Adolescents com el Consell d’Infants sorgeixen del compromís de l’Ajuntament de Girona amb la participació ciutadana dels infants i dels adolescents en la vida del municipi, tal com es després del Pla local d’infància i adolescència (PLIA), aprovat el 2016, i del segell que reconeix Girona com a Ciutat Amiga de la Infància, obtingut el mateix any.
La constitució del Consell d’Adolescents de Girona i la renovació del Consell d’Infants de Girona s’emmarquen dins dels actes de commemoració de la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora que organitza l’Ajuntament de Girona.