Noticies

 

La Junta Electoral Central ha prohibit als membres de les meses del 21-D que portin el llaç groc de suport als presos polítics. Tampoc el poden portar els inteventors i els apoderats dels partits. Aquesta decisió la justifica perquè "han de mantenir una posició de completa neutralitat" en la resolució feta arran de la petició que li havia fet el PSC.
Tampoc poden portar "símbols de caràcter partidista a les samarretes" i també ordena que es retirin pancartes de "llibertat presos polítics" i tots els eslògans i cartells que estiguin penjats en edificis municipals.

D'altra banda la Junta Electoral Central exigeix "neutralitat informativa" a TV3 i li prohibeix que segueixi fent servir expressons que poden induir a "confussió" i afavoreixen algunes de les candidatures dels comicis del 21 de desembre, com "govern a l'exili" o la llista del president. 

En la resolució la JEC estima parcialment el recurs presentat per Ciutadans que també reclamava neutralitat i imparcialitat en la seva cobertura durant el període electoral. Per la JEC "no és cert" que hi hagi un Govern català "legítim" e ls membres es troben exiliats a Bèlgica, com tampoc que hi hagin presos polítics empresonats "per les seves idees".