Noticies

 

L'Ajuntament de Sarrià multarà de nou Hinojosa si continua fent més soroll del permès

El darrer estudi acústic encarregat per l'ajuntament de Sarrià de Ter conclou que l'empresa paperera Hinojosa continua superant els límits del soroll permès. L'Ajuntament multarà de nou l'empresa si continua superant aquest límit i segons els darrer estudi acústics, no han canviat respecte als anteriors i el consistori ja ha anunciat que pendrà noves mesures administratives i es continuarà demanant a la Generalitat que si cal suspengui temporalment la llicència d'activitat de l'empresa. El consistori ja va multar aquest estiu amb 900 euros Hinojosa per superar el límit de sorolls.
L'Ajuntament i la Plataforma Ciutadana Prou es van reunir la setmana passada i van analitzar conjuntament els resultats dels estudis acústics. Els resultats (malgrat que amb paràmetres diferents) no han canviat respecte els darrers segons el consistori i per tant, l'ajuntament prendrà les mesures administratives corresponents i multarà de nou Hinojosa si continua superant els límits i seguint amb el procés administratiu-judicial s'acorda seguir reclamant a la Generalitat (qui ha de donar la llicència d'activitat definitiva) la inspecció necessària ens tots els aspectes que li són competència. El departament corresponent té com a data de referència aquest mes de novembre.
Consistori i plataforma van concretar diverses accions després d'analitzar els resultats de l'estudi atmosfèric que l'ajuntament va encarregar a un auditor ambiental especialitzat en contaminació de l'aire. Els resultats són correctes amb nivells dels elements conflictius molt per sota dels permesos. Es va acordar fer difusió de l'estudi i seguir amb les analítiques. També es van repassar en aquesta reunió totes accions tècniques que han dut a terme la fàbrica amb valoració dels resultats de les mateixes i se sol·licita un nou calendari amb les noves actuacions. Calendari que es tindrà aquesta mateixa setmana. Segons el consistori es constata la necessitat de seguir treballant conjuntament consistori i entitat civil per seguir avançant en la eliminació de les externalitats negatives de la indústria al municipi, buscant les vies de fer de l'activitat a Sarrià un model d'excel·lència en la convivència amb l'entorn. 

Foto: Ràdio Sarrià