Noticies

 

Els Mossos d'Esquadra de la regió policial de Girona començaran a utilitzar pistoles elèctriques el proper mes de gener. La Taser s'implanta primer a Girona i després ho farà a la resta de comissaries de Catalunya, a partir de la primavera. El 7 de juliol del 2016 el Parlament de Catalunya va aprovar aquesta arma dissuasiva per a ús de la policia catalana.

Els agents que les facin servir portaran una càmera de solapa i un desfibril.labor cardíac al cotxe,  per poder reanimar -si calgués- les persones que rebin les descàrregues. Els 90 caps de guàrdia ja estan fent el curs de formació. En total seran 134 pistoles Taser i se'n repartirà una per comissaria, 9 pistoles que de moment la faran servir els caps de torn, que ja estan fent la formació. Les pistoles elèctriques tenen un voltatge de 50.000 volts i un corrent de 2,1 mil·liamperes. 

Es comença per Girona, perquè ja hi ha distribuïdes les unitats DEA per a atendre infarts, un equip que tot i que no va lligat a las Taser, ni tampoc ho porten en altres països on ja està implantada aquesta arma, a Catalunya s'ha decidit que la Taser es farà servir amb una càmera de solapa, que gravarà tots els moviments del presumpte agressor i també de l'agent, i del desfibrador cardíac.
De pistoles elèctriques n'hi haurà una a cada comissaria i també en tindran les unitats d'intervenció especial, com la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC), l'Àrea Regional d'Instrucció d'Atestats i Custòdia de Detinguts, el Grup Especial d'Intervenció (GEI), l'àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Brigada Mòbil (BRIMO).