Noticies

 

Charop Clown celebra els 10 anys

El diumenge 3 de desembre se celebraran els 10 anys,  amb un espectacle per a tota la família al Centre Cultural la Mercè de Girona. A les 11 del matí es faran tallers de maquillatge.  Ja es poden adquirir les entrades anticipades per l’espectacle començarà a les 12 h del matí amb l’obra “A l’atzar”. Tot està a punt perquè Girona es converteixi els pròxims dies 21, 22 i 23 d’aquest mes de desembre en el punt de trobada de tots els grups estatals de Pallassos d’Hospital. Serà la tercera trobada d’aquestes característiques i la d’enguany s’emmarca en la celebració dels deu anys de Xaropclown, organitzadora de l’esdeveniment.

Aquestes 3ª edició de les Jornades Nacionals aglutinaran a més d’una vintena d’entitats, totes enfocades al treball dels pallassos en hospitals i centres de salut.
Totes les entitats participants porten diversos representants que es repartiran en 4 grups de treball: pallassos, direcció artística, captació de fons i gestió.
Cada grup seguirà un programa tancat on treballaran temes referents, podent compartir els coneixements adquirits i contrastar metodologies de treball.
El grup de treball dels pallassos realitzaran tallers amb en Pep Vila i la Merche Ochoa. El divendres 22 al matí es distribuiran entre els hospitals Trueta, Santa Caterina, Olot, Figueres, Calella, Palamós i el centre sociosanitari Maria Gay. En aquests centres els pallassos realitzaran visites a les àrees de pediatria i centres sociosanitaris.
També es dedicaran les jornades a debatre sobre la creació d’una federació nacional de pallassos d’hospital.
Xaropclown ha rebut aquest mes de maig el Premi Pallasso de l’any que s’atorga en el marc de la Fira del Clown que es porta a terme a Vilanova de la Muga.
El guardó reconeix la feina feta en la millora de la qualitat de vida dels infants i gent gran hospitalitzats i alhora reconeix els deu anys de feina feta per Xaropclown des dels seus inicis l’any 2007. La cita de Vilanova de la Muga també va servir d’escenari per l’estrena del nou espectacle de Xaropclown, que sota el no de “A l’atzar” retrata una parella de pallassos que han estat convocats per a un concurs de “números”. Mitjançant els números escollits a l’atzar, els pallassos aniran desenvolupant diversos esquetxos. L’espectacle es proposa per a públic infantil i familiar.