Noticies

 

El ple de Girona aprova el pla especial de la Devesa amb una inversió de 30 MEUR

El ple de Girona va aprova inicialment el Pla especial de la Devesa amb una inversió de 30 milions d'euros (10 dels quals, a través de finançament europeu)i, amb els vots favorables dels grups municipals de CiU, PSC, C's i PP i amb l'abstenció de la CUP-Crida per Girona i ERC-MES.
El pla recull  aquelles actuacions urbanístiques i paisatgístiques que es van presentar el 2014 que es volien fer a la Devesa per obrir el parc tant cap al riu Ter com cap a la ciutat, però no inclou la supressió d'algunes illes de plàtans de la Devesa, un canvi que es va introduir durant el procés participatiu. Es preveu dur a terme les obres en un termini d'entre quinze i vint anys. 

El pla preveu treure formigó i asfalt del parc, s'eliminarà tot el vial perimetral que dona al Ter que ara serveix d'aparcament. «Aquest serà el canvi més important, que permetrà obrir el parc al riu», va subratllar en el ple, el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. 

A l'altra banda de la Devesa, també es preveu eliminar els dos carrils de circulació més propers que donen al parc. 
A la zona del Camp de Mart. S'enderrocarà l'estadi municipal, «que es troba molt degradat i té un ús esporàdic», va destacar Sastre. Tota la zona esportiva es concentrarà al voltant de la piscina, on es mantindran les pistes de pàdel i on es construirà una guingueta-bar. Per delimitar aquesta àrea, es plantarà una nova filera de plàtans en un dels extrems. El regidor de Paisatge va explicar que, tot i que hi haurà certàmens que ocuparan part de la Devesa, la intenció és que la Fira «aprofiti al màxim els seus espais interiors», i que només faci servir el parc quan sigui necessari. Sastre també va explicar que, de fet, a la zona del Camp de Mart els canvis ja es començaran a fer visibles aquest pròxim 2018. A la zona de La Copa, es preveu que l'actual graderia desaparegui.