Noticies

 

El 9 de desembre primera Nit dels sopa

Sopa de Cabra tancarà la seva gira el proper 9 de desembre en un concert únic en el marc de Temporada Alta, cloent també la programació musical del Festival. En una nova cita de caràcter anual amb el nom de ‘La nit dels Sopa’, el grup gironí ha decidit crear un esdeveniment propi que reculli l’esperit de la banda i convidar, cada any, bandes amigues i coetànies a les que el grup vol mostrar el seu respecte. Enguany, pujaran també a l’escenari de Fontajau M-Clan i Adrià Puntí, dos dels grans referents de la música del nostre país.
La inquietud i l'inconformisme dels Sopa de Cabra han estat una constant al llarg de la seva trajectòria: des del repte inicial de convertir un grup d'amics de Girona que volia sacsejar el món amb la seva actitud musical a mitjans dels 80 en la icona del rock català dels 90, a intentar ser el primer grup que cantant en català omplia un Sant Jordi i finalment acabar fent tres concerts seguits al Palau olímpic el setembre del 2011. També amb els reptes de llençar un nou disc el 2015, després de 15 anys de silenci discogràfic, amb el resultat d'una gira de tres anys, segurament la millor de la seva història, o el d'actuar per primera vegada a Londres per celebrar els seus trenta anys dalt dels escenaris, resolt amb un gran èxit artístic i de públic.
La Nit dels Sopa, és una nova cita anual per tots els "soperus", un concert que tancarà una de les etapes més exitoses de la banda. Després del concert, el grup es prendrà un temps indefinit per preparar noves cançons. Aquest fet encara fa més especial aquest esdeveniment, en el que la banda comptarà amb convidats i sorpreses.
MClan i Adrià Puntí han estat els escollits per acompanyar el grup en aquesta cita tant especial. La tria dels convidats que conformaran el cartell d'aquesta primera edició s'ha realitzat anant a buscar les arrels més roqueres i originàries dels Sopa, que conformen l'actitud i la personalitat a les quals la banda mai no ha renunciat. Així doncs MClan, un dels grans grups de rock de l'escena estatal, presentaran per primera vegada a Girona el seu nou disc Delta. Carlos Tarque i els seus celebren més de 20 anys de carrera dalt dels escenaris. Clàssics com "Carolina", "Miedo", "Sopa Fría" o l'arxiconeguda i brillant adaptació del clàssic de la Steve Miller Band, "Llamando a La Tierra", sonaran a Fontajau.
L’altre artista participant és el saltenc Adrià Puntí, amic personal del grup i un dels artistes més inclassificables i respectats del país. La carrera de Puntí com a cantant principal dels Umpah Pah neix gairebé en paral·lel a Sopa de Cabra, i tot i que acaba abans, coincideixen en l'era d'or de la música en català. Just després de la dissolució d'Umpah Pah, Puntí va publicar tres discos mítics produïts per Quimi Portet. Tretze anys més tard, el 2015, va publicar el seu quart disc, La clau de girar el taller. El seu concert a "La nit dels Sopa" serà el seu únic concert d'aquest any a Girona ciutat. Ja s'han venut més de 2.500 entrades  de les 4.000 entrades pel festival de Sopa de Cabra al Pavelló de Fontajau.