Noticies

 

Avui dimarts 31 d’octubre a les set de la tarda tindrà lloc la inauguració de la nova seu del Bòlit a la plaça Pou Rodó 7-9, que s’obrirà al públic amb l’exposició “Irrepetible” de l’artista Mayte Vieta.
El nou Bòlit compta amb sala d’exposicions, espai educatiu, biblioteca i acollirà les oficines del Centre, i a partir d’ara, complementarà els espais expositius del Bòlit_LaRambla i Bòlit_StNicolau.
Amb aquesta incorporació el Bòlit vol incrementar la seva presència i actuació com a centre d’art contemporani de referència de la ciutat i de les comarques gironines, així com esdevenir un espai de trobada de la comunitat artística del territori i, al mateix temps, al servei dels veïns i veïnes del barri.
El Bòlit inicia aquesta nova etapa amb l’exposició “Irrepetible” de l’artista blanenca Mayte Vieta. La mostra recull els seus darrers treballs artístics, un conjunt d’escultures i fotografies, que ens conviden a fer un recorregut entre l'espai, el temps i l’emoció, en un intent de capturar un instant precís, únic i que ens remet al títol de la mostra.
Les obres són el resultat d’una recerca sobre la nostàlgia, a partir de temes personals que també son universals com el sentit de la vida, la família, la maternitat, la infància o la memòria. En elles hi destaquen la llum, el temps i l’espai com a elements que interpel·len directament l’espectador. Les imatges mostren uns objectes i espais que transmeten la sensació de solitud i d’angoixa vital que produeix la pèrdua d’una persona estimada evidenciant el sentiment de buidor que ha embargat l’artista per la mort de la seva pròpia mare. Però també hi és present l’esperança i el futur en forma de la imatge del fill que dona continuïtat al cicle vital que es repeteix, un i altre cop, en la història d’una família. L’exposició, que es podrà visitar fins el 7 de gener de 2018, és un reconeixement a la maduresa i al mestratge de l’artista, que venen avalats per un incontestable domini del llenguatge visual i una gran capacitat de connexió amb el públic. Mayte Vieta (Blanes, Girona, 1971) té una formació multidisciplinària que li permet treballar diverses tècniques artístiques. Iniciada en el dibuix i la pintura, de seguida es va decantar per la fotografia com a mitjà d’expressió preferent tot i que també s’interessa per l’escultura i la instal·lació visual i, darrerament, per les possibilitats narratives de la videocreació.
Diplomada a l’Escola Massana de Barcelona, ha obtingut diferents beques i reconeixements. El seu treball ha estat present en nombroses exposicions col·lectives i ha fet importants exposicions individuals d’àmbit nacional i internacional entre les quals destaquen les realitzades a Genev´ArtSpace de Ginebra, al Tinglado 2 de Tarragona, a l’Espai Volart, a la Joan Miró i a la Galeria Rocio Santa Cruz de Barcelona. També ha participat en les més destacades fires d’art contemporani d’Europa i té obra en importants col·leccions públiques i privades del món.