Noticies

 

Unió de Pagesos i JARC concentren més de 2.000 tractors a Barcelona, Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre en defensa de la democràcia i la llibertat

Més de 2.000 tractors s’han concentrat aquest migdia al voltant de diferents institucions del Govern de l’Estat a Catalunya en favor de la democràcia i la llibertat davant la intervenció de facto de la Generalitat i la vulneració de drets civils.
Uns 400 tractors vinguts de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme, i el Baix Llobregat s’han aplegat davant la Delegació del Govern de l’Estat a Barcelona. D’altra banda, uns 150 tractors de l’Anoia nord, Osona i del Bages s’han concentrat davant la Delegació d’Hisenda a Manresa (Bages). A les comarques de Girona, la concentració ha aplegat 500 tractors davant la Subdelegació del Govern de l’Estat a Girona. 1.000 tractors del Camp de Tarragona s’han concentrat a la Subdelegació de Tarragona, i a les Terres de l’Ebre s’ha aplegat un centenar de tractors davant la Delegació d’Hisenda a Tortosa (Baix Ebre).
Les organitzacions agràries més representatives de la pagesia (Unió de Pagesos i JARC) van començar les mobilitzacions per la democràcia i la llibertat dissabte passat concentrant un miler de tractors a Lleida (Segrià) i un centenar a Vic (Osona) davant l’actuació desproporcionada de l’Estat contra la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre.
Al "Manifest per la Democràcia"(adjunt) impulsat per Unió de Pagesos, JARC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, s'hi han adherit fins ara el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana (DOP Siurana), l'Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn (ASOPROVAC Catalunya), la Federació d’Associacions de cunicultors de Catalunya (FACC), l'Associació Catalana de Productors de Porcí (PORCAT) i l'Associació de Viticultors del Penedès.
Aquestes organitzacions i entitats agràries alerten que la intervenció de les finances de la Generalitat posa en risc les polítiques agràries i rurals del país, i denuncien la detenció de càrrecs públics i l’atac a les llibertats d’ideologia, d’expressió, de reunió, d’informació, de correspondència i privacitat.