Noticies

 

El Girona vol convertir Montilivi en un estadi de 25.000 o 30.000 localitats i crear una ciutat esportiva

El Girona vol convertir Montilivi en un estadi de 25.000 o 30.000 localitats i crear una ciutat esportiva que tindrà entre 6 i 8 camps es podria fer en uns terrenys del PGA de Caldes. “Farem tot el que estigui a les nostres mans, i més, per fer gran el Girona però no ho podem fer sols; necessitem, primer, la gent que ha portat el club fins on és avui i també les institucions. Si treballem junts, l’impacte esportiu, econòmic, social i cultural del Girona serà extraordinari” segons ha dit en roda de premsa, Ferran Soriano, CEO de City Football Group, un dels dos accionistes majoritaris del Girona FC. Soriano ha explicat que cada accionista majoritari (City Football Group i Girona Football Group, que lidera Pere Guardiola) té “el 44% del club, amb una opció de compra que executarem sobre accions de Josep Delgado, que representen un 8%. De tal manera, entre els dos accionistes principals, tindrem el 96%. Hem fet també una ampliació de capital a la qual els accionistes minoritaris tenen temps d’adherir-s’hi fins al 2 d’octubre”. Quan es completi, les dues empreses acabaran controlant el 98% de la societat.
El CEO de City Football Group també ha explicat que el projecte blanc-i-vermell “passa per tenir una ciutat esportiva de primer nivell. Passa per tenir el millor talent possible entrenant de la millor manera possible. I tot això acabarà passant. Per sort a Girona hi ha moltes possibles localitzacions de la ciutat esportiva i l’equip de gestió del club fa temps que hi està treballant. Hem de tenir la tranquil·litat per poder fer-ho bé i tenir una excel·lent ciutat esportiva en els propers anys”.
Ferran Soriano ha fet una declaració d’intencions respecte al plantejament de la nova propietat: “Tant el City Football Group com el Girona Football Group som inversors de llarg termini. Vol dir paciència, treball i inversió. I el City Football Group ja ha demostrat amb els equips que té a altres indrets del món que tenim la paciència, la determinació, la voluntat i els recursos per fer-ho. El Girona ja s’ha integrat en aquesta xarxa que disposa de serveis, tecnologia i coneixement des del punt de vista futbolístic i comercial i que comparteixen tots els clubs” i ha expressat els objectius de futur: “Què volem tots pel Girona? Volem un equip consolidat a Primera Divisió, que jugui bé a futbol i que, fent-ho, desenvolupi talent i generi riquesa econòmica, esportiva i cultural per la ciutat. Per fer això es requereix un bon estadi i això avui no ho tenim. A mig termini és el que tindrem segur; un estadi d’entre 20.000 i 30.000 espectadors, un estadi de primer nivell. Hi arribarem amb cinc o deu anys?. Dependrà de mantenir l’equip a Primera, de les complicitats que puguem construir amb ciutat i ajuntament. Estem convençuts que tothom entén que això és bo per Girona”.
D’altra banda, Pere Guardiola, propietari i director executiu de Girona Football Group, ha argumentat que “des de que fem el pas per entrar a l’accionariat del Girona tenim molt clar que ho hem de fer amb la gent de la ciutat i de la província. Vull destacar també la nostra intenció de buscar una fórmula per agrair als petits accionistes que en el seu dia van ajudar al club. Insisteixo, els hi volem donar les gràcies i veure com podem continuar la relació i que tots siguem un”.
Per la seva part el president Delfí Geli ha afirmat que “la nova propietat permetrà al Girona fer un gran pas, créixer i competir amb els millors clubs. Ara toca treballar per estar a l’alçada d’aquest gran projecte”. 

Foto: Girona FC