Noticies

 

La Fiscalia General ordena investigar els més de 700 alcaldes que donen suport al Referèndum

La Fiscalia General de l'Estat ha demanat als fiscals en cap de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que obrin diligències als 712 alcaldes catalans que col·laboren en la preparació del referèndum d'autodeterminació del proper 1 d'octubre.
En el cas que no compareguin quan siguin citats pels fiscals, s'ordena als Mossos d'Esquadra que duguin a terme la seva detenció, segons l'ofici dictat pel fiscal general José Manuel Maza, que assenyala que les diligències han de començar pels municipis implicats amb major població.

La Fiscalia també ha ordenat als Mossos i a les policies locals de Catalunya requisar urnes, paperetes i tot el material per a l'1-O. El govern de la Generalitat davant les ordres de la fiscalia defensa que la prioritat dels Mossos és lluitar contra el terrorisme i no buscar paperetes. 

L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent ha assegurat a Ràdio Sarrià que defensarà els drets dels veïns i farà el que convingui per protegir el dret dels veïns a poder votar, més enllà de les amenaces i citacions. Torrent ha assegurat que "defensarà els drets dels veïns a opinar, dir i votar" i ha afirmat que "farà el que convingui per protegir el dret dels veïns a poder votar, més enllà de les amenaces, més enllà de les citacions, més enllà de les cartes i els avisos que puguem rebre, hi ha el dret a votar i a la democràcia per sobre de tot i el dret dels veïns i veïnes a votar i defensarem aquest dret. Segons Torrent seguiran amb els preparatius i a disposició del Govern perquè el dia 1 d'Octubre a Sarrià hi hagi urnes i col·legis electorals com sempre per votar.