Noticies

 

La Paperera de Sarrià reitera la seva total col·laboració amb el municipi per a millorar la qualitat de l’aire

Segons el comunicat d'Honojosa la planta ha contractat els serveis d’una empresa especialitzada en gestió ambiental per detectar noves solucions al problema de les olors.
La Paperera considera que els resultats positius de les accions ja posades en marxa s’apreciaran en breu. També diu que una de les prioritats de la Paperera de Sarrià, planta que pertany al Grup Hinojosa, és <<ser un veí responsable dins del municipi. Per aquest motiu, des de l’inici de la nostra activitat a l’octubre del 2016, hem comptat amb un pla d’actuació en el que es recullen una sèrie de mesures, moltes d’elles posades ja en marxa, encaminades a fer-nos més eficients en la nostra gestió mediambiental>>. 

L'empresa també diu què el contingut del pla i l’evolució de les millores aconseguides ha estat sempre compartit per la Papelera amb la Comissió de Seguiment integrada per l’Ajuntament de Sarrià, la resta de partits polítics del consistori, una representació dels veïns i la pròpia fàbrica.
<<La col·laboració i transparència amb aquesta comissió ha estat sempre total. De fet, aquesta comissió ha visitat la planta per a conèixer in situ l’evolució de les mesures establertes. Aquests avenços, per exemple, ens han permès disminuir significativament el nivell de soroll de la nostra activitat tot i que continuem treballant per a baixar-lo més encara.
En aquests moments la nostra principal preocupació és combatre les males olors que es produeixen a la planta durant el procés de depuració de l’aigua. De fet, des de la planta s’han contractat els serveis d’una empresa especialitzada en gestió ambiental per a detectar noves solucions que puguin introduir-se al nostre pla d’actuació. Algunes d’aquestes solucions que ja s’estan implantant, pel que estem segurs que en breu començarem a veure els resultats positius també amb els problemes de les olors>>.
Hinojosa també anomena les mesures que ja s’estan posant en marxa:

-La instal·lació de contenidors compactadors tancats pels residus.
-Una Auditoria externa per a la detecció dels principals punts d’olor i així poder actuar amb la màxima eficàcia sobre els mateixos.
-La construcció d’una sitja tancada pels fangs de la centrífuga.
-La construcció d’un mur perimetral, de formigó armat i amb panells acústics, que arriba fins als 4.5 metres d’alçada i millora l’aïllament de la planta (olors i sorolls)

La Paperera de Sarrià vol reiterar la seva total disponibilitat per a buscar solucions consensuades de manera que, a la major brevetat possible, la situació es normalitzi. 

Foto: Ràdio Sarrià