Noticies

 

Marxen del govern Munté, Jané i Ruiz i entren Turull, Forn i Ponsatí

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont afirma que els consellers, Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz han volgut fer voluntàriament «un pas al costat». A banda dels tres consellers, també marxa el secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana, que serà substituït per Víctor Cullell. 

Puigdemont i el vicepresident, Oriol Junqueras, han anunciat els canvis en el govern aquest matí en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. Puigdemont, ha agraït al consellers sortints el seu "profund sentit del servei públic". "No sobra ningú, tots ens fem falta", ha destacat el president, que ha assegurat que no ha cessat ningú sinó que han estat els quatre excàrrecs de govern els que han considerat que havien complert un cicle. 

El conseller d'Interior Jordi Jané serà substituït pel regidor de Barcelona, Joaquim Forn i Clara Ponsatí rellevarà Meritxell Ruíz i Clara Ponsatí assumirà Ensenyament.

La titular de Governació, Meritxell Borràs, al punt de mira per la querella per la licitació de les urnes, es manté a l'executiu. Tanmateix, perd les competències en processos electorals, que passen a dependre del departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda. També s'establirà, ha explicat el vicepresident, un òrgan de "coordinació política" format per Puigdemont, Junqueras, el secretari de Govern i el secretari general de Vicepresidència. 

Foto: Generalitat de Catalunya