Noticies

 

 Girona habilitarà una zona d’aparcaments recomanats i un servei de bus especial els dies que el Girona FC jugui a Montilivi

La tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, i el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament, Joan Alcalà, han explicat aquest matí el dispositiu de seguretat i mobilitat que s’establirà en els partits de Primera Divisió que el Girona FC jugui a l’Estadi Municipal de Montilivi aquesta temporada.
Un dels punts més destacats del dispositiu és que s’evita afectar l’accés a qualsevol habitatge. “La màxima prioritat a l’hora de dissenyar el dispositiu ha estat que no hi hagués afectació per als veïns. Podem garantir que els veïns tindran accés a casa seva abans, durant i després del partit”, ha subratllat la regidora Sílvia Paneque. En la mateixa línia, Joan Alcalà ha remarcat que “l’objectiu del dispositiu és garantir la circulació i la mobilitat de la gent que viu i treballa al sector”.
Tot i que és preferible l’accés a l’estadi a peu, l’Ajuntament de Girona habilitarà unes zones d’aparcament recomanat per als aficionats que s’hagin de desplaçar amb vehicle particular. Es tracta de l’aparcament del Pavelló Municipal de Palau, des d’on es recomana arribar a l’estadi a peu, ja que el recorregut és d’uns 15 minuts, i del nou aparcament dissuasiu de la rotonda del Mas Gri, que es reforçarà amb un servei de bus que acostarà els aficionats fins a una zona propera a l’estadi de Montilivi.
Aquest serà un bus especial que es posarà en servei només els dies en què el Girona FC jugui a casa. Sortirà des de la plaça del Marquès de Camps i arribarà al carrer del Pic de la Dona passant per totes les parades de la línia 2 del bus urbà al carrer de Barcelona i per la parada de l’aparcament dissuasiu del Mas Gri. La freqüència de pas d’aquest autobús serà de set minuts i circularà des de dues hores i mitja abans de l’inici del partit fins a una hora i mitja després. El servei tindrà un cost de 0,50 euros per viatge i s’hi podran utilitzar els abonaments BUS12-T12 i BUS70.
Pel que fa a la seguretat, cal ressaltar que s’ha establert un perímetre de seguretat d’accés restringit des de tres hores i mitja abans del partit fins a una hora i mitja després. Aquesta zona estarà delimitada per l’avinguda de Montilivi, el carrer de Santiago Cocquard, el carrer de la Universitat de Girona, el carrer de Josep Maria Corredor i Pomés, el carrer del Mas Barril i el carrer de la Riera Palagret. A banda d’aquesta zona, s’ha establert un espai més ampli denominat “zona d’aparcament no recomanat” en el perímetre comprès aproximadament entre l’avinguda de Lluís Pericot, la pujada de la Creu de Palau, el carrer de l’Església de Sant Miquel, el carrer del Puigsacalm, el carrer del Pic de Peguera i el carrer d’Emili Grahit. En aquesta zona no es farà cap restricció de trànsit ni de mobilitat, però atès que es preveu una alta concentració d’aficionats en aquest espai es recomanarà que no s’hi estacioni els dies de partit.
Cal destacar que els Mossos d’Esquadra són els encarregats de la coordinació del dispositiu dels dies de partit amb la col·laboració de la Policia Municipal de Girona. En aquest sentit, tal com ha explicat Paneque, es triplicarà el nombre d’agents de la Policia Municipal dedicats al dispositiu quan el Girona FC jugui a casa –en relació amb els hi havia fins ara amb l’equip a Segona Divisió A- . S’hi destinaran 15 efectius que es repartiran entre els punts d’accés al perímetre de seguretat, la zona més propera a l’estadi i la resta de la ciutat. L’objectiu principal del desplegament és garantir el compliment de les ordenances municipals i el bon funcionament de la mobilitat i el trànsit a la zona d’estacionament no recomanat.