Noticies

 

Comença la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà comença aquest divendres al vespre i omplirà els carrers i places de la ciutat durant el cap de setmana amb més d'una seixatena de funcions d'una quarantena de companyies.
La companyia francesa La Rotative inaugurarà l’edició d’aquest any amb el seu vertiginós espectacle ‘La Roue de la Mort’. Fent honor al seu nom, la proposta ofereix un espectacle impressionant. En una roda de metall gran, suspesa a 10 metres sobre el terra, els cambrers s'afanyen a servir al públic. Una carrera contra el temps mostrat pel moviment circular de la roda. Aquest vespre també actuarà la companyia catalana Espai Dual, que per primera vegada representa la carrer el seu nou espectacle ‘BE GOD IS’, un divertidíssim xou que combina música, humor i teatre gestual, generant una gran complicitat amb el púbic.
Dissabte serà dia d’estrena a la Fira amb les presentacions d’espectacles indèdits. Una de les més destacades és l’estrena de la companyia Pepa Plana que presenta el seu espectacle ‘Suite’, on l’actriu i pallasa catalana torna a regalar-nos una proposta de gran qualitat, intimista i humanista.
El mateix dissabte hi haurà un canvi d'última hora a la programació. La companyia Bot Project no podrà participar a la Fira a causa de la lesió aquesta setmana del seu principal artista. Seran substituïts per la companyia Rojo Telón que presentaran la peça 'Soy Ellas', un espectacle de trapezi i teles que és un viatge íntim, divertit i alhora reivindicatiu de tres personatges femenins que busquen el seu camí a la vida. L'espectacle tindrà lloc el dissabte a les 23.00h, al Parc 8 de març. Aquest és un dels pocs espectacle de pagament de la Fira i es manté el preu de l'entrada inicial de 5€.
El plat fort del diumenge és l’actuació de la companyia africana resident a Itàlia Circo e Dintorne’ que faran exercicis impossibles. Cinc acròbates d’estil americà però amb sang africana presenten, a ritme de Rhytm & Blues, l’espectacle “The Black Blues Brothers”, una proposta per a tots els públics plena de música i virtuositat acrobàtica. Tancarà aquesta edició 2017 l’espectale OOPart!, de la companyia andalusa Tresperté, que formen la peculiar tripulació d’un atípic artefacte mecànic i temporal que ens transportarà al millor circ i al millor teatre a un ritme frenètic i amb histories plenes d’humor i comicitat.
Prop de la meitat de les companyies que actuaran a la Fira aquests dies són catalanes. Un 33% dels grups provenen d’Espanya i l’altra 17% són companyies internacionals.  Circ contemporani, cabaret, trapezi, clown, aeri, diàbolo, malabars, mastil, música o tallers són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d’enguany.  La gran majoria d’espectacles són gratuïts i una petita part de pagament que serveixen per recollir fons econòmics que ajuden a finançar l’esdeveniment.
La Fira, que celebra enguany la seva vint-i-dosena edició, manté l’esperit fundacional del festival: ser plataforma d’exhibició i difusió de les arts de carrer per fer arribar la cultura a tothom. La Fira, que sempre ha presentat una proposta artística de qualitat, va iniciar l’any passat una aposta per presentar un programa de gran nivell artístic que tenia com a denominador comú l’excel·lència. Justament, la qualitat de la Fira és un dels aspectes més valorats pel públic assistent, segons els resultats de l’estudi encarregat l’any passat, amb una valoració molt alta de la proposta, amb 8,98 sobre 10. Amb l’objectiu de mantenir aquesta tendència positiva, els organitzadors tornen a apostar enguany per una programació ambiciosa i de qualitat.