Noticies

 

L'informe municipal encarregat per l'Ajuntament de Girona en representació dels tres ajuntaments (Salt i Sarrià) sobre la societat mixta Agissa veu "indicis d'irregularitats" en el laboratori d'anàlisi d'aigües de Montfullà i els serveis que donava a altres empreses. Aquest informe es planteja si era "idoni" que Agissa –participada en un 20% pels ajuntaments- hagués construït un laboratori que estaria sobredimensionat, perquè té capacitat per fer moltes més analítiques de les que necessiten els tres municipis (Girona, Salt i Sarrià de Ter). I el segon, veure si és lícit que les instal·lacions hagin acabat donant serveis a tercers. Tenint en compte, a més, que entre aquests contractes hi hauria els d'empreses vinculades a Girona SA (la part privada d'Agissa) com ara Aigües de Blanes. Arran d'aquests indicis, els tres ajuntaments han encarregat dos nous informes per aclarir si hi ha responsabilitats judicials al darrere. 

L'esborrany de 70 pàgines, s'ha donat a conèixer avui després d'entregar-se als alcaldes. Després, Girona ha convocat junta de portaveus per fer-lo arribar als grups municipals.

El regidor de Salt Àlex Barceló, ha detallat que l'informe veu "indicis i sospites d'irregularitats" vinculades amb el laboratori d'anàlisi d'aigües, que Agissa té a la planta de tractament de Montfullà. Tant pel què fa a la dimensió de les instal·lacions com amb les relacions amb altres empreses a qui presta servei i ha explicat que l'informe posa en dubte que calgués un laboratori "més gran del que es necessita" per donar servei als tres municipis. "Crida l'atenció que, en comptes de ser un servei propi, ja es plantegi com un a tercers", ha destacat. La inversió de l'equipament la va assumir Agissa, que també paga les nòmines dels treballadors (tot i que des del laboratori es doni servei a altres empreses i administracions). La segona sospita és sobre l'activitat del laboratori. Barceló ha explicat que tenen "reserves" sobre els serveis que dona a tercers. I sobretot, perquè se n'han prestat "a empreses que tenen socis comuns" amb Girona SA (la part privada d'Agissa, que té el 80% de la societat).
Els tres ajuntaments han decidit encarregar dos nous informes. Seran interns i els faran juristes de l'Ajuntament de Girona. Un serà exclusiu del laboratori I l'altre se centrarà en les operacions vinculades a tercers.