Noticies

 

L’Ajuntament de Girona està treballant des d’ahir a la nit per normalitzar la situació a la ciutat després de l’episodi de pluja intensa i calamarsa que va caure ahir a la tarda i al vespre a Girona. El consistori ha reforçat les brigades municipals de Parcs i Jardins i Mobilitat, de Girona+neta i d’Aigües de Girona que, juntament amb els efectius de la Policia Municipal, treballaran tot el cap de setmana per restituir la normalitat als carrers i les vies de la ciutat.
Des d’ahir a la nit es va garantir la circulació amb seguretat per a persones i vehicles pels principals vials de la ciutat. També es va treballar de manera prioritària per facilitar la recollida de brossa i residus vegetals que havien quedat escampats a causa de la pluja. Per exemple, es van col·locar els contenidors de residus que s’havien desplaçat de lloc, entre altres mesures.
En total, una setantena de persones de brigades, Aigües de Girona i Girona+neta i una setantena d’agents de la Policia Municipal s’han mobilitzat des d’ahir. També s’han reforçat els equips que realitzen tasques al carrer i ara mateix hi ha treballant quatre equips d’Aigües de Girona –dos camions cuba i dos equips extra- retirant aigua de diferents punts de la ciutat, una màquina retroexcavadora que retira la pedra acumulada a les diferents zones i cinc escombradores de Girona+neta, que incorporen més operaris del que és habitual.
La intensitat de pluja en intervals de cinc minuts a la ciutat de Girona va arribar a puntes de 143 litres per metre quadrat a l’estació pluviomètrica del carrer Ciutadans de Girona i de 102 a Palau, entre les 19:15 i les 19:30. Segons les dades d’Aigües de Girona, a l’estació de Sarrià de Ter es va arribar als 196 litres per metre quadrat. Aquestes xifres són excepcionals en les darreres dècades. La quantitat de pluja, juntament amb l’acumulació de la pedra en embornals i punts de desguàs d’aigua, va ser el que va provocar l’acumulació d’aigua i les inundacions en espais públics i privats.
A hores d’ara no hi ha constància de danys personals atribuïbles a aquest episodi de pluja intensa. Els danys materials a la via pública i en equipaments municipals s’estan valorant. L’Ajuntament té activat en fase d’alerta el Pla de protecció civil de Girona.
El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’ahir a les 19 h fins avui a les 9.30 h 420 trucades a la ciutat de Girona, segons les dades facilitades per la Generalitat de Catalunya.