Noticies

 

El conseller d'Interior, Jordi Jané, es mostra preocupat de cara a la revetlla de Sant Joan per l'alt risc d'incendis forestals i qualifica de «còctel perillós» la combinació de calor, poca humitat, possibilitat de tempestes elèctriques i petards. Jané, es mostra preocupat i alerta del risc que es declarin incendis foretals, amb la combinació de tots els elements i amb unes temperatures que van en augment.El conseller va anunciar que Protecció Civil activarà avui en fase d'alerta el pla per onada de calor i en fase de prealerta el pla Infocat, que probablement entrarà en fase d'alerta per la revetlla.
També està previst que el Departament d'Agricultura activi avui el nivell 2 del Pla Alfa. «Qualsevol cigarreta o qualsevol element de pirotècnia pot provocar un incendi que es propagui amb rapidesa», va alertar Jané. El Servei Català de Trànsit (SCT) també fa una crida a la màxima prudència a la carretera per l'alta mobilitat de la revetlla.
Jané va demanar que es respectin les normes i es prengui consciència del risc d'incendi a l'hora d'utilitzar material pirotècnic, sobretot a l'hora de respectar la distància de llançament de petards i coets a prop de massa forestal. En els últims sis anys, 95 incendis han estat causats per coets i, d'aquests, 55 es van produir durant la nit de Sant Joan. «No podem permetre que certes imprudències, que acaben tenint una responsabilitat civil i penal, acabin produint una calamitat».
El conseller va presentar ahir el dispositiu del Departament d'Interior per a la revetlla de Sant Joan, acompanyat dels directors generals responsables de la seguretat durant la celebració. El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, va destacar que el que més preocupa els Bombers és la simultaneïtat d'incendis que es poden produir durant la revetlla.