Noticies

 

La 13a edició del Festival Emergent començarà a Sarrià de Ter el dia 29 de juny

La 13a edició del Festival Emergent arribarà a sis municipis de la comarca del Gironès i començarà a Sarrià de Ter el dia 29 de juny. L'Emergent se celebrarà també als municipis de Quart, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix i Madremanya. L'Emergent 2017 omplirà la comarca del Gironès d'arts escèniques amb actuacions diàries del 29 de juny al 8 de juliol i portarà un gran nombre d'artistes de diferents disciplines.
Quimi Portet, Roger Mas, Anna Plotnikova, Peyu, el Quartet Mèlt o Tortell Poltrona són alguns dels noms que integren el cartell de la tretzena edició de l'Emergent, el Festival d'Arts Escèniques del Gironès. 
Aquest migdia a la Plaça del Perelló de Vilablareix s'ha presentat oficialment la programació d'Emergent de la mà del President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, la Consellera de Cultura Maria Mercè Roca i director artístic del festival Pau Marquès.
El festival continua apostant pels artistes emergents i majoritàriament del país, juntament amb altres de més consolidats, en una programació clarament multidisciplinària repartida en el territori del Gironès i incidint especialment en poblacions petites de fins a 5.000 habitants.
Pau Marquès, ha destacat que es tracta d'un festival que combina en una sola nit diverses disciplines "Teatre, música, màgia, dansa, poesia, humor, clown o el circ són gèneres que es fusionen a la perfecció i es converteixen la programació en un acte creatiu".
El festival començarà el 29 de juny a Sarrià de Ter amb la música de Quimi Portet, els equilibris de Duo Laos, el monòleg de Marc Martínez, la música de Les Anxovetes, l'humor de la Cia La Mano Jueves, la música de Marta Pérez, i la Foto Sketch de David Julià. A Quart hi ha previst entre d'altres actuacions, la de Roger Mas o Circ Pistolet. Pau Alabajos, Pere Hosta o l'humor de Faixedas són alguns dels artistes que actuaran el dissabte 1 de juliol a Cervià de Ter. El dijous 6 de juliol serà el torn de la música de Eduard Gener o l'humor del Peyu a Vilablareix i l'endemà 7 de juliol, el Fakir Testa o la música del Quartet Mèlt seran presents a Fornells de la  Selva. L'últim dia d'Emergent serà el dissabte 8 de juliol a Madremanya amb actuacions com Paula Valls i Tortell Poltrona entre altres. Tota la programació es pot consultar al web www.festivalemergent.cat/
Maria Mercè Roca ha indicat que la voluntat del festival és "propiciar que la cultura arribi a tothom". La centralitat dels emplaçaments, els preus populars, la proximitat dels espectadors i la varietat de la cartellera són la raó de ser del festival, ha afegit Roca.
Jaume Busquets ha destacat el paper mancomunador del Consell Comarcal del Gironès en aquest festival. "Emergent és un festival de referència que vol apostar també pels valors d'artistes sortints" ha afegit Busquets.
El preu únic de l’entrada és de 10€ per persona el dia de la funció i 7€ si es compra anticipadament a l’Ajuntament de cada municipi. També es pot adquirir, a la mateixa taquilla, un abonament per 6 dies (30€) o per 3 (22€) i pels espectadors menors de 12 anys és gratuït. En totes les poblacions hi ha servei de bar i menjars cada dia.

Foto: Consell Comercal del Gironès