Noticies

 

La Policia Municipal de Girona deté tres persones per furt a botigues de roba

La Policia Municipal de Girona va detenir, dilluns a la tarda, Roxana Florina G., de 26 anys; Alber Ion G., de 28 anys, i Petrisor B., també de 28 anys, tots tres veïns de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte de furt.
Els fets van passar quan dos agents de paisà que feien vigilància per la zona comercial de l’Eixample van observar dos homes amb actitud amatent a la sortida d’una botiga de roba. Seguidament, una dona va sortir de l’establiment i tots tres van anar de pressa cap a un vehicle que tenien estacionat a prop. Davant la sospita que estiguessin furtant a diferents establiments, els policies van seguir el vehicle fins que el conductor el va estacionar a prop d’una altra botiga.
Mentre el seguien, van demanar dades del cotxe a la Central de la Policia Municipal. Gràcies a aquesta gestió van saber que la persona titular no disposava de permís de conduir. Davant la possibilitat que conductor i titular fossin la mateixa persona, els agents s’hi van atansar i li van demanar que s’identifiqués. Al requeriment policial, tant el conductor com l’home i la dona que l’acompanyaven, es van posar molt nerviosos i van començar a parlar entre ells en una llengua estrangera. Aquesta actitud va fer sospitar encara més als agents, que van optar per identificar-los a tots tres i escorcollar el vehicle.
Fruit de l’escorcoll, els policies van localitzar 20 retalls de paper d’alumini dels que habitualment s’utilitzen per neutralitzar les alarmes i perpetrar els furts. Així mateix, es van comissar dos ganxos per treure les alarmes que porten les peces de roba i roba interior preparada amb grans butxaques que utilitzaven els sospitosos per amagar les peces sostretes. Es dóna el cas que la dona detinguda ocultava la roba en una gran butxaca interior de forma que visualment aparentava un embaràs. També es va recuperar roba procedent de dos establiments comercials, valorada en més de 700 €.
Els agents van detenir els tres ocupants del vehicle, dels quals Petrisor B. té nombrosos antecedents per fets similars, com a presumpte autor de diversos delictes de furt i té una ordre judicial de no apropament a un conegut establiment comercial de Barcelona.

Foto: Policia Municipal de Girona