Noticies

 

L'obra "L'home sense veu" guanya el Premi de l'AGT

L'obra “L’home sense veu” guanya el Premi de l’AGT. L’espectacle de Clàudia Cedó ha estat el més votat entre els professionals del teatre gironí.
Aquest dilluns 22 de maig s’ha fet públic el nom de la proposta guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines el passat 2016. La guardonada ha estat “L’home sense veu” un text de Clàudia Cedó interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà.
El lliurament de l’estatueta l’ha realitzat la Presidenta de l’Associació Gironina de Teatre,  Anna Roca en el transcurs de la Cerimònia d’entrega dels Premis de l’AGT a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona.
Enguany per escollir el millor espectacle han participat un total de 312 persones entre socis de l’AGT, programadors, premsa cultural i altres professionals que han pogut participar a la votació.
“L’home sense veu” és una proposta escrita i dirigida per la banyolina Clàudia Cedó, coproduïda per Històries de Boscos, la Sala Flyhard i el Festival Temporada Alta, on es parla de les comunicació entre les persones, la soledat i la possibilitat de trobar un llenguatge comú, un traductor universal que serveixi per connectar amb els altres, encara que estiguin lluny.
Les altres propostes finalistes han estat “La filla de Chagall” de Ferran Joanmiquel a càrrec de Cos a Cos Teatre; “Primer Àlbum” de El Solar - Agencia de detectives de Objetos (Xavier Bobés, Shaday Larios i Jomi Oligor), coproduïda per Temporada Alta; “Realpolitik” d’Elies Barberà i Carles Fernández Giua, a càrrec de Teatre de l’Enjòlit i Sala La Planeta, coproduïda per Temporada Alta i “Súperbleda” de Jordi Palet, a càrrec de la companyia La Bleda, també coproduïda per Temporada Alta.

L'AGT també ha fet el lliurament del Premi “Pep Mora” a la contribució a les arts escèniques a Janot Carbonell, professor, actor, director, dramaturg i activista. L’actriu Meritxell Yanes membre del Jurat i guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle per “Ventura” l’any passat, ha estat la responsable d’entregar-li l’estatueta.
El Jurat format per Pere Box, Tena Busquets, Sílvia Cadanet, Xavier Valentí i la mateixa Meritxell Yanes, ha volgut destacar amb aquest guardó la gran quantitat de kilòmetres recorreguts com a professional vinculat al territori; el seu carisma i la seva mirada artística personal sempre compromesa; la capacitat de reinterpretar els textos clàssics en les seves posades en escena, i el fet de ser mestre de molts dels professionals i aficionats del món teatral gironí.
Janot Carbonell, visiblement emocionat, ha fet un repàs de la seva trajectòria dins el món del teatre des de les seves primeres passes com a titellaire, el Talleret de Salt, el seu pas com a professor del Centre de formació teatral El Galliner i finalment ha volgut reivindicar la llibertat del jove clown palestí Abu Sakha, detingut sense càrrecs l’any 2015 per part de les autoritats israelianes.
Durant la Cerimònia d’entrega de Premis, la Presidenta de l’AGT Anna Roca, ha expressat “la importància de la cultura i la necessitat que les institucions hi donin suport”.
La Cerimònia ha comptat també amb la intervenció de l’actriu Anna Casals i s’ha pogut gaudir d’un fragment adaptat per a l’ocasió de l’espectacle “Dolça la bufona” de Dolça Vilallonga.
L’estatueta que han rebut els premiats és obra de l’artista i sòcia de l’AGT Imma de Batlle. Representa una figura amb barret de copa que suporta la primera lletra de la paraula Teatre, on predominen els colors daurat, blanc i blau butaca típics de moltes sales d’exhibició a casa nostra.
Els Premis de l’AGT compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la col·laboració del Restaurant Els Jardins de la Mercè i cava “L’Apassionat” de Vidart. 

Foto: Marcel Asso