Noticies

 

Janot Carbonell premi “Pep Mora” de l'AGT

El professor, director, dramaturg i activista Janot Carbonell rebrà el Premi "Pep Mora" de l'AGT. El passat dimecres 10 de maig es va celebrar a Girona la trobada del Jurat encarregat de seleccionar la persona o institució guardonada amb el Premi "Pep Mora" a la contribució a les arts escèniques, que ha recaigut en Carbonell.
El Jurat ha valorat la gran quantitat de kilòmetres recorreguts com a professional vinculat al territori; el seu carisma i la seva mirada artística personal sempre compromesa; la capacitat de reinterpretar els textos clàssics en les seves posades en escena, i el fet de ser mestre de molts dels professionals i aficionats del món teatral gironí.
Aquest Jurat d’experts ha estat format per Pere Box, tècnic de cultura de l'Ajuntament de Blanes; Tena Busquets, directora del festival Sismògraf d'Olot; Sílvia Cadanet, actriu i clown; Xavier Valentí, tècnic i programador del Festival Còmic de Figueres i Meritxell Yanes, actriu i productora de "Ventura", guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle de 2015.
Pep Mora va ser professor del Centre de formació de teatre El Galliner i un brillant i prometedor director i actor de teatre de gest, que va perdre la vida en un desgraciat accident de cotxe l’any 1999 a l’edat de 33 anys, mentre tornava casa de nit després de realitzar unes classes al Galliner. L’entitat homenatja la seva memòria dedicant el seu nom a aquest premi.
Pel que fa als finalistes del Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques professionals de les comarques gironines de 2016 són: La filla de Chagall de Cos a Cos teatre; L’home sense veu de Claudia Cedó coproduït per Històries de Boscos, Temporada Alta i Sala Flyhard; Primer Àlbum de El Solar - Agencia de detectives de Objetos, coproduït per Temporada Alta; Realpolitik a càrrec de la Sala La Planeta, Temporada Alta i Teatre de l'Enjòlit i Súperbleda, una coproducció de la companyia La Bleda i Temporada Alta.
Per optar a aquest premi els espectacles han de comptar amb un equip artístic amb una presència significativa de professionals vinculats a les CCGG, que la companyia (o en el seu defecte productora) tingui establerta la seu social a les comarques gironines i que l’espectacle s’hagi estrenat durant l’any anterior.
Per escollir aquest espectacle es convida a votar als socis de l’AGT, als programadors de les CCGG, a responsables de cultura de la premsa local i a diferents professionals de les arts escèniques del territori i activistes culturals.
El sistema de votacions consta d’una primera fase on es poden escollir fins a tres propostes d’entre un llistat amb tots els espectacles produïts a Girona durant l’any anterior. Les més votades passen a una segona ronda on només se’n pot triar una, que serà la guanyadora del Premi.
Aquest espectacle guanyador es donarà a conèixer a la Cerimònia d’entrega dels Premis de l’AGT que tindrà lloc el proper 22 de maig de 2017, a les 20 h a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona. Durant la Cerimònia també es farà entrega del Premi “Pep Mora”.
L’estatueta és obra de l’artista i sòcia de l’AGT Imma de Batlle. Representa una figura amb barret de copa que suporta la primera lletra de la paraula Teatre, on predominen els colors daurat, blanc i blau butaca típics de moltes sales d’exhibició a casa nostra.
Els Premis de l’AGT compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la col·laboració del Restaurant Els Jardins de la Mercè i cava “L’Apassionat” de Vidart. 

Foto: AGT