Noticies

 

El PdeCat Sarrià no està d'acord amb destinar els diners del Procés Participatiu a la proposta de reforma del Centre Parroquial que s'ha presentat a la comissió de seguiment

El PdeCat Sarrià de Ter, està en desacord amb la proposta de reforma que ha plantejat l'equip de govern a la comissió de seguiment. L'estudi presentat dimarts passat a la comissió de seguiment del Procés Participatiu, consta de cinc fases, amb un pressupost total de 2.340.790 euros. La primera fase està pressupostada en 335.065 ( 100.000 subvencionats per la Diputació de Girona) i preveu una sala petita amb capacitat per a unes 80 persones i lavabos. La segona 929.311 euros(sala gran del teatre sense equipament) , la tercera 380.422 euros (sales planta superior i ascensor) , la quarta 580.800 euros( equipament sala gran-teatre) i la cinquena 115.192 euros ( adequació exterior) . El PdeCat considera que l'equip de govern ha "desvirtuat el procés consultiu"
Segons diu el Pdcat Sarrià de Ter a la seva pàgina de facebook << La proposta de reforma s'ha plantejat en cinc fases i la primera està pressupostada en 335.065 euros, que és la que es proposa dur a terme l'equip de govern amb la subvenció de la Diputació (ens diuen que serà de 100.000 euros).
La resta de fases es podrà fer més endavant peró hi ha el compromís de realitzar el 75%, prop de dos milions d'euros, en els primers trenta anys de cessió i si no canvia molt la situació, ens deixarà lligats de peus i mans per fer qualsevol altra inversió al poble.
Pensem que l'equip de govern ha desvirtuat el procés consultiu que va dur a terme perquè si les entitats i els veïns i veïnes havien de decidir sobre uns treballs de dos-cents mil euros, aquesta modificació de ben segur hauria canviat tota la consulta.
A dia d'avui, per exemple, la gent està reclamant un institut a Sarrià. També tenim pendent de realitzar la sisena fase del pavelló municipal on estan inclosos els vestidors i que segons referències anteriors podia pujar a un milió d'euros. Altres equipaments per estudiar són acabar l'auditori (al costat de la biblioteca) entre d'altres.
Ja en el darrer ple ordinari, l'equip de govern ens va proposar una ampliació del contracte de cessió del Centre Parroquial per justificar el increment de dotació de les obres però sense constar en la proposta la quantia dels treballs.
Volem fer constar el nostre desacord per aquesta actuació i pensem que deixa sense efecte el procés que es va dur a terme, amb el perjudici de pèrdua de temps i esforços que va comportar a les entitats participants>>.

El grup municipal d'ERC ja ha contestat per la mateixa via al PdeCat. ERC Sarrià de Ter  justifica el projecte on explica que els 300.000 euros (100.000 Diputació) es destinaran a  la primera fase i considera que el PdeCat fa demagògia en barrejar coses com l'IES que el fa la Generalitat, no l'ajuntament i que no té a veure una cosa amb l'altra. També troba estrany que defensin ara l'Auditori quan sempre hi han estat en contra. Esquerra defensa que la construcció d'un teatre val aquests diners i els posa com exemple el de Bescanó, Salt o Celrà. 

Foto: Ràdio Sarrià