Noticies

 

La Paperera Hinojosa supera en 10 decibels els nivells de soroll permesos

Hinojosa supera els nivells permesos de sorolls en deu decibels en quatre punts localitzats, segons revela l'estudi de sonometria encarregat per la mateixa empresa a causa de les queixes dels veïns de Sarrià. Segons el primer tinene d'alcalde de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, "ni ha que estan dins dels nivells permesos, però molt just, i ni hi ha d'altres, que l'empresa considera que ja són d'abans, de quan hi havia Torras Papel."
Davant dels resultats de l'estudi, l'empresa ha elaborat un pla de treball per poder pal·liar els problemes dels sorolls, i demana a l'ajuntament un temps prudencial per a desenvolupar-lo, aquest termini s'allargaria fins al mes de setembre, ja que suposa una important inversió per l'empresa, segons Fajula.
L'Ajuntament de Sarrià encarregarà ara un altre estudi, després de conèixer els resultats de Hinojosa.
El primer tinent d'alcalde, ha anunciat que al mes de març es farà una reunió conjunta amb els veïns per explicar l'estudi de sonometria i les mesures correctores que es prendran per poder mitigar els sorolls.
Pel que fa a les males olors que desprèn la depuradora de Hinojosa, segons Fajula "hi va haver un problema en un dels tancs de la depuradora biològica, la màquina es va haver de parar sobtadament, va entrar un gran cabdal d'aigua a la depuradora i aquest fet segons l'empresa va provocar que dissabte i diumenge hi hagués aquesta punta de males olors" hi ara ja ho tenen arreglat. 

D'altra banda aquesta setmana Veïns de Sarrià de Ter han engegat una campanya (change.org) i una recollida de signatures, per tal de fer mitigar el soroll i pudors que genera la nova empresa Paperera de Sarrià de Ter del Grup Hinojosa, uns sorolls i unes pudors que es produeixen des del passat mes de setembre, quan es va reiniciar l'activitat a l'antiga empresa paperera de Torras Papel.

La carta va dirigida al Conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern de Catalunya, Josep Rull; a l' Ajuntament de Sarrià de Ter; a l'alcalde, Roger Torrent i al Grup Hinojosa.
Els veïns reclamen una solució a la problemàtica dels sorolls i la pudor tot i deixen clar la seva intenció de que no volen que l'activitat d'aquesta empresa es vegi forçada a tancar i abandonar el municipi, sinó només que se solucioni la problemàtica dels sorolls i fortes pudors. L'Ajuntament també ha rebut una queixa del Síndic de Greuges.

Foto: Ràdio Sarrià