Noticies

 

Aquest any es reforça el vessant social del Festival Internacional del Circ que es va iniciar a la 2a edició del festival. Enguany es multipliquen les actuacions especials fora de la carpa del circ , destinades als interns de geriàtrics, centres de dia, hospital i pres. 
El Festival del Circ i el seu organitzador, Circus Arts Foundation, reivindiquen aquest espectacle com una art escènica integrant de la cultura en majúscules. En aquesta línia, al costat de la presentació d’atraccions de gran qualitat inèdites a Europa, el festival produeix exposicions, promou conferències i dóna suport a la investigació a través de publicacions.
Els organitzadors conscients que un veritable eestival és molt més que “una festa major” i que ha d’aportar un pas endavant al sector que representa, per a la sisena edició el Festival del Circ engloba sota un mateix programa les diferents activitats paral·leles i actuacions de caire social i/o pedagògic multiplicant les seves accions.
Des d’un punt de vista pedagògic, es faran quatre funcions específiques per a públic escolar que transcorreran sota la Gran Carpa els matins dels dos primers dies del Festival. Més de 8.000 alumnes de tot Catalunya, i del sud de França, hi assisteixen preparant prèviament l’activitat a les aules i descobrint els valors que emana el circ com la multiculturalitat, l’esforç i la superació. A banda de les funcions específiques, el personal de Circus Arts Foundation realitza sessions a les aules de les escoles.
Seguint l’objectiu de difondre les arts del circ com una part de la nostra cultura, la sisena edició ofereix una vintena d‘activitats paral·leles i gratuïtes als espectacles: 1 conferència (organitzada pels Amics del Castell), 2 exposicions, la presentació de 3 llibres, la 6a Fira internacional de Col·leccionisme de Circ , 2 hores del conte a la Biblioteca, el Concurs d’aparadors organitzat per Comerç Figueres, l’actuació al Castell de Quermançó, a banda dels de caràcter social apuntades al següent punt.
Des d’un punt de vista social, el Festival, com a actiu cultural de la ciutat, pretén que la seva màgia arribi a tothom, a tots els ciutadans, fins i tot a aquells qui, per a les seves condicions particulars, els és impossible desplaçar-se fins a la Gran Carpa. En aquest sentit, els artistes del Festival enguany oferiran actuacions fins a 6 centres: al Centre Penitenciari Puig de les Basses on s’ha assistit des de la 2a edició, a l’Asil Vilallonga on s’hi va des del 3r Festival, serà el tercer any que es va al Centre Sociosanitari Bernat Jaume, el segon que s’assisteix a la Residència Els Arcs i a l’Associació de  Malalts d’Alzheimer i el primer que s’anirà a la Residència Les Forques. Serà durant els dies previs a l’estrena, 13 i 14 de febrer. 
Un any més es fa entrega de 100 entrades per a l’estrena a Càritas de Figueres que les distribuirà entre aquelles famílies que per la seva situació econòmica no poden adquirir una butaca per a algun dels espectacles i també a altres col·lectius en risc d’exclusió de la ciutat.
Una altra de les novetats d’enguany és que els espectadors tenen la possibilitat d’afegir un euro de donació al comprar les seves entrades i que tots els infants menors de dos anys que assisteixin al festival pagaran una entrada simbòlica d’1 euro. La suma íntegra de les dues quantitats es destinarà enguany a la fundació Altem.