Noticies

 

El passat dijous 12 de gener es va donar el tret de sortida de la programació de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre del primer semestre de 2017. El municipi de Sarrià de Ter va acollir l’estrena de l’espectacle de teatre de gest “INTUYYO” a càrrec de l’actor Carlo-Mô dins el cicle de les Nits del Coro.
Aquesta és la primera de les 22 companyies professionals participants en les 36 funcions que presentarà la Xarxa entre els mesos de gener i juliol de 2017.
Criant Pèl, Claret Clown, Pep Vila, la companyia Ortiga, Marta Renyer, Aten Soria, Aliosc, Alicia Molina, Burbujas de soda, Merche Ochoa, Jordi Corona, el Centre de Creació Cascai Teatre, el Cuarteto de los Trastos, Yoshi Hioki, Vivir del bolo, Ajo & Judit Farrés, La Minúscula, el mateix Carlo-Mô acompanyat de Mr.Di, GeRiu, Aérea Teatro i Juancállate són la resta de companyies que conformaran la programació de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre aquesta primera meitat de 2017.
La directora del projecte, Ángeles García, destaca la varietat i la solidesa de les propostes artístiques que es presentaran fins al mes de juliol als cinc municipis que integren actualment la Xarxa.
Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el nom amb que es defineix el circuit d’espectacles de petit format a les comarques gironines que es va iniciar l’any 2014 i que continua desenvolupant-se als municipis de Sarrià de Ter, Platja d’Aro, Vilablareix, La Bisbal d’Empordà i Cassà de la Selva.
El seu origen el trobem l’any 2010, quan l’AGT va engegar, conjuntament amb l’Ajuntament de Sarrià de Ter, el cicle de cafè teatre Les Nits del Coro, una proposta que manté una magnífica acollida i que va per la seva setena temporada.
Els eixos amb els quals es configura la Xarxa, consisteixen en una programació eclèctica que barreja diferents disciplines escèniques: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, màgia, performance, noves tendències...; professionalitat en la gestió; rigor artístic; la combinació d’espectacle i la possibilitat de prendre una copa fent un mos; i l’afegit de la calidesa de la proximitat amb l’espectador.
El cicle manté els objectius d’oferir una programació eclèctica d’espectacles teatrals de petit format, professionals i per adults a les comarques gironines; donar l’oportunitat a les companyies professionals locals d’exhibir-se, tant amb espectacles acabats com amb projectes en procés de creació; i afavorir una reducció de despeses per a tots els espais participants.
Les Nits del Coro a l’edifici d’El Coro de Sarrià de Ter, quinzenalment els dijous a les 21:30 h; Les nits de teatre del CAF al Centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, mensualment divendres a les 21 h; Les nits de Can Gruart a l’edifici de Can Gruart de Vilablareix, mensualment els dijous alterns a Sarrià de Ter a les 21:30 h; Les nits de la Coma a l’Espai del Casal de Cassà de la Selva, quinzenalment els divendres a les 21:30 h; i Les nits del barri del Convent al claustre del Convent dels Franciscans de La Bisbal d’Empordà, els dijous d’estiu a les 21:30 h.
Tots cinc cicles compten amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments, la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la producció de l’Associació Gironina de Teatre.
L’Associació Gironina de Teatre (AGT) és una entitat sense ànim de lucre que té com a socis a la majoria dels professionals de les arts escèniques gironines. Un col·lectiu divers i transversal on hi trobem actors, directors, escenògrafs, figurinistes, productors, pedagogs teatrals, dramaturgs, empresaris, gestors culturals... professionals amb objectius i interessos ben diferenciats, que s’uneixen per la defensa i el desenvolupament de l’activitat teatral al territori de les comarques gironines.
L’entitat gestiona el Centre de formació teatral El Galliner, es dedica a dinamitzar l’activitat de les arts escèniques al territori gironí i col·labora per fer més fàcil la vida de l’artista.