Noticies

 

 Paneque diu que la no renovació del conveni amb Sarrià de Ter respon a temes "legals i competencials"

La primera tinent d'alcalde i regidora de seguretat de l'ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, afirma que la no renovació del conveni per la prestació del servei de policia local de Girona amb Sarrià de Ter respon a temes "legals" i "competencials". Paneque recorda que era un acord polític de quan Sarrià es va segregar de Girona i a l'espera que Sarrià tingues el seu propi cos de policia, Girona aniria prestant aquest servei. La responsable de seguretat de l'Ajuntament de Girona, recorda que la competència de la seguretat als municipis és dels Mossos d'Esquadra i per tant "no era legal que continuéssim amb aquest servei". Segons Paneque, es va trucar i exposar la situació a l'ajuntament de Sarrià i avui s'ha fet una reunió amb l'alcalde i el regidor de seguretat de Sarrià, per detallar els motius i que "en cap cas era que no es volgués, sinó que no era possible amb la llei a la mà seguir prestant aquest servei" segons ha assegurat Paneque.

Per la seva banda el primer tinent d'alcalde i regidor de seguretat de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, ha explicat que "Girona per motius legals s'ha vist obligat a trencar el conveni". Fajula ha apuntat que es parlarà com ja han anat fent amb altres municipis, com ara Sant Julià de Ramis. Segons el responsable de seguretat, Sarrià estudiarà altres modalitats per tenir una policia "més eficient i més optima", com ara un conveni o mancomunar el servei amb altres pobles.

Els dos ajuntaments tenien un conveni establert des de la segregació de Sarrià que garantia la cobertura del servei de policia durant les nits, caps de setmana i el servei de grua al municipi sarrianenc.
Sarrià de Ter disposa d'un cos de policia municipal propi, format actualment per 4 agents (un sergent, un caporal i dos agents) però d'ençà que Sarrià de Ter va recuperar la seva independència  tenia establert un conveni amb Girona, per a la prestació del servei de la policia local de Girona durant les hores que el cos de policia local no podia cobrir.