Noticies

 

Concert solidari de músics gironins a favor de DEBRA

El músic gironí,  Albert Gallardo, membre de grups The Patillas i Buena Onda i pare de dos nens petits, va veure per la tele un reportatge sobre aquesta malaltia "Pell de papallona" que li va causar un gran impacte i va decidir fer alguna cosa per donar suport als afectats i les seves famílies, reunits a nivell estatal, juntament amb els professionals sociosanitaris que els atenen, en una associació anomenada Debra , fundada el 1993 i amb seu central a Marbella (Màlaga). Gallardo ha organitzat un concert solidari pel pròxim dissabte 17 de setembre a la sala La Mirona de Salt amb l'objectiu de recaptar fons per a Debra. 
El concert tindrà dues parts la primera part de 19.00 h a 20.50 h per als més petits, amb l'espectacle familiar del Clown Pescaplàstik i l'animació infantil de Trapi i Cia. Mentrestant, Dana Belly Art pintarà les cares de la mainada amb dibuixos imaginatius, i la colla de paellaires Tothom a Taula! farà una paella ecològica amb productes naturals (cal fer reserva prèvia a través de les xarxes). Els guanys que s'obtinguin de la paella també es destinaran a Debra.
La segona part, el conert solidari començarà a les 9 del vespre i s'allargarà fins la 1 de la matinada i comptarà amb les actuacions de Sanjosex, Eduard Canimas, Pau Brugada, Fina! i The Absent, tots en solitari; el duet Buena Onda, i Minerva, Gir i Mireia Vilalta, amb les seves respectives bandes al complet. Tots hi participen de manera desinteressada i cada actuació durarà uns 20 minuts.

Els nens i nenes afectats per l'epidermòlisi ampul·lar o bullosa tenen una pell molt fràgil i extremadament sensible i vulnerable, fins al punt que una abraçada o una carícia els pot provocar ferides i butllofes. Aquesta malaltia poc freqüent es coneix com la “pell de papallona”.