Noticies

 

La Guàrdia Civil deté per corrupció, l'exalcalde d'Anglès, Josep Manel Bassols i demana informació als ajuntaments de Girona i Calonge sobre la consultora Efial investigada per el 3%. La operació policial antifrau va aplegar molts mitjans de comunicació espanyols que van arribar abans que la policia. Dos agents de paisà han entrat a l'ajuntament de Girona cap a dos quarts d'una del migdia.
Segons l'alcadessa de Girona, Marta Madrenas "els hem donat un llapis de memòria amb documents que fa anys que estan penjats al web de l'ajuntament" i que va assegurar "estem col·laborant amb un jutjat que està investigant unes empreses i que en cap cas està investigant l'ajuntament" segons Madrenas.

L'operació Termyca està dirigida pel jutjat d'instrucció 1 del Vendrell i és fruit d'una peça separada de la causa coneguda com a cas 3% que es va iniciar amb la investigació a l´Ajuntament de Torredembarra del juny del 2014 per l'adjudicació de diversos contractes amb l'empresa Efial Consultoria SL. Arran de la investigació, es va començar a investigar de forma més exhaustiva la mercantil i ahir finalment es va portar a terme la macrooperació, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC).
S'investiga la trama per presumptes delictes contra l'administració pública, organització criminal, blanqueig de capitals, malversació de fons, prevaricació, tràfic d'influències, alteració de preus de concursos i subhastes públiques, frau i infidelitat en la custòdia de documents.