Noticies

 

Girona acollirà una vintena d’infants sahrauís aquest estiu

Girona acollirà aquest any més d’una vintena d’infants sahrauís que s’estaran tot l’estiu a la zona de Girona, la Garrotxa i el Pla de l’Estany. A tota la demarcació hi haurà més d’una cinquantena d’infants provinents del camps de refugiats sahrauís de Tindouf, on es troba la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997.
El regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristòbal Sànchez, ha destacat que aquesta iniciativa “és una mostra clara del caràcter obert i cooperatiu de la nostra societat i marca una línia com a ciutat solidària i educadora que des del govern volem impulsar”. El dijous dia 14 de juliol. a les 18 hores, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà la recepció institucional als infants sahrauís al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona.
Un any més, l’Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i d’altres ajuntaments gironins, organitza el programa Vacances en Pau. Els nens i nenes que vénen a la ciutat de Girona viuen en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades del conflicte polític i al llarg de l’estiu fan d’ambaixadors de la causa sahrauí.
Durant la seva estada estaran acollits per famílies i participaran en la seva vida diària, convivint i intercanviant experiències amb els infants de la ciutat. Amb aquest programa, els infants també tenen l’oportunitat de fer-se revisions mèdiques completes, visites als especialistes i la possibilitat d’una intervenció quirúrgica si és necessari.