Noticies

 

Avui és el Dia Mundial del Donant de Sang i l'Hospital Josep Trueta de Girona ha iniciat una campanya per animar als ciutadans a donar sang. Es farà el sorteig d'una nit d'hotel de la Costa Daurada per a dues persones entre tots els que avui vagin a donar sang amb la col·laboració de Viatges Tejedor, que ofereix descomptes i promocions a totes les persones que vagin a l'Hospital Josep Trueta aquesta setmana des d'aquest dimarts i fins divendres.
El nombre de donacions de sang han baixat un 12% respecte a l'any 2015, 1.700 menys que l'any passat. Tot i que hi ha manca de reserves de sang a comarques gironines, les necessitats estan cobertes atès que el banc de sang és de l'àmbit de tot Catalunya.
Durant els mesos d'estiu és quan baixen les donacions de sang mentre que les necessitats de transfussió es mantenen. Per aquest motiu des del banc de sang es fa una crida ja que a Catalunya cada dia fan falta 1.000 donacions per atendre els malalts ingressats. Cada any s'organitzen 4.000 campanyes.