Noticies

 

Protecció Civil apropa als joves els consells per a una revetlla segura a través del teatre

La campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’ que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior, s’apropa més aquest any als joves i a les escoles amb l'obra de teatre "A foc lent", que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan i inclou de forma amena els principals consells de seguretat per gaudir d’una bona revetlla.
L’obra de teatre, creada i interpretada per la companyia Filomenateatre de Granollers, està pensada per a alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO, i es representa els dies abans de Sant Joan a una desena d’escoles d’arreu de Catalunya. A les escoles on es facin xerrades per una revetlla segura però no es representi l’obra es projectarà un vídeo de la representació. A les xerrades també s’expliquen les recomanacions en cas de cremades o altres lesions, a càrrec de la Creu Roja, i per acabar es fa una demostració pràctica per saber com tirar els petards correctament.
A banda de l’obra de teatre, enguany s’han editat 2.000 exemplars d'un nou còmic (el volum III) titulat ‘En Pau, l’Arnau i l’Anna a: Una revetlla al poble’, que seran repartits a les sessions informatives i a les biblioteques. 
Dins la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’ també s’han distribuït 5.000 pòsters ‘Feu la festa amb seguretat’ i 5.000 de ‘Sigueu responsables amb els nens’, així com 7.000 quadríptics repartits als ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, gremis de pastissers,... Tot el material es pot descarregar del web interior.gencat.cat/revetlles o béwww.gencat.cat/revetlles, on també es podrà veure un tràiler de l’obra de teatre.
Protecció Civil de la Generalitat reforça la campanya de sensibilització de la revetlla publicant els principals consells de seguretat amb l’etiqueta #revetllasegura als comptes de twitter @emergenciescat, amb gairebé 100.000 seguidors, i al perfil de facebookwww.facebook.com/.