Noticies

 

El TSJC cita a declarar com a imputats el president de la Generalitat, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputats el president de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, pel procés participatiu del 9-N. Per la querella presentada per la Fiscalia i Manos Limpias.
Ell tribunal cita a declarar Ortega i Rigau pel dia 13 d'octubre, i al president de la Generalitat el dia 15 i els imputa dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació de diners públics i usurpació de funcions.
La imputació arriba dos dies després de la celebració de les eleccions al Parlament.
Rigau declararà el 13 d'octubre a les 10 del matí, i Ortega ho farà a les 4 de la tarda, i Artur Mas ho farà el 15 d'octubre a les 10 del matí.
El 19 d'octubre declararà com a testimoni de l'exdirectora d'un institut de L'Hospitalet que es va negar a cedir el local per a les votacions del 9-N i també declararan com a testimonis, l'administrador de l'empresa audiovisual Focus, per la instal·lació del Centre de Premsa Internacional; la directora de l'empresa pública de la Generalitat CIRE, per l'elaboració i distribució de butlletes, sobres i urnes; un assessor d'opinió pública del Departament de Governació, per l'administració i manteniment de la web www.participa2014.cat; i el responsable tècnic informàtic que "materialment assumís la coordinació o direcció dels serveis prestats pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).