Noticies

 

Comencen les obres de construcció del carril bici de Girona sota el viaducte del tren

Aquesta setmana han començat les obres de construcció del carril bici de Girona sota el viaducte del tren, des de pont de Pedret fins a la plaça del Poeta Marquina. La llargada d’aquest nou vial per a bicicletes és d’uns 1.080 metres, dels quals 780 transcorren per sota la via del tren, entre pilars, en el tram comprès entre la rotonda del Rellotge i la plaça del Poeta Marquina. Els 300 metres restants transcorren per l’aparcament de la Copa, des de la rotonda del Rellotge fins al pont de Pedret i s’hi senyalitzaran marques viàries per indicar l’ús compartit de la via amb la resta de vehicles. Es preveu que la durada d’aquests treballs sigui de 6 mesos.

Les obres de construcció del carril bicicleta sota el viaducte del tren han estat adjudicades per un import de 266.558,13 euros a l’empresa Obres i Paviments Brossa i està cofinançada pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels Plans de Foment Territorials del Turisme 2015, amb els quals la Generalitat finançarà amb 400.000 euros les diferents accions incloses en el projecte “Millora de les connexions entre les rutes cicloturístiques i la xarxa urbana de carril bici a la ciutat de Girona”.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que aquesta acció s’inclou en “el compromís per la mobilitat sostenible del govern i la voluntat de fer que tots els projectes de ciutat incloguin la sostenibilitat, per seguir construint una Girona amable i amigable”. El regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha remarcat que les obres que han començat aquesta setmana “transformaran la ciutat”, ja que esdevindran “un eix fonamental de connexió nord-sud de la ciutat”, ja que l’objectiu és connectar el barri del Pont Major amb la plaça de Salt.
Girona compta amb una xarxa pedalable de 28’4 km, a més de 27 km de vies amb limitació de velocitat a 30 km/h, una mesura que permet que les bicicletes i les vehicles de quatre rodes comparteixin la via. El Pla de mobilitat de Girona, aprovat el desembre del 2014, preveia la construcció de 10’9 km de xarxa pedalable en sis anys. Des del 2014, s’han construït sis km de xarxa pedalable, entre els que es preveien al Pla de mobilitat i altres actuacions que s’han dut a terme.
Entre els propers projectes d’ampliació de la xarxa pedalable a la ciutat, hi ha el tram del carrer del Carme, el carril bici de la rotonda de Salt o el camí ral de Domeny a Sant Gregori. L’alcaldessa Marta Madrenas ha explicat que l’Ajuntament de Girona està en contacte amb els consistoris de l’àrea urbana, com Salt, Vilablareix, Celrà o Fornells de la Selva, per ampliar la xarxa pedalable a aquests municipis. “Per a nosaltres és molt important exercir el rol de capitalitat en aquest aspecte i estendre l’aposta per la mobilitat sostenible a tot el territori”, ha destacat Madrenas.

 

Foto: Ajuntament de Girona