Noticies

 

Ahir diumenge 22 de maig, es van tancar les votacions finals del procés de participació ciutadana per decidir les inversions per al 2016 fruit dels ingressos extraordinaris de la plusvàlua de la venda de Torraspapel. Un procés que es va iniciar el mes de març i que va tenir el seu punt culminant amb les votacions telemàtiques durant tota la setmana passada i les presencials els dies 21 i 22 de maig. 

Hi han participat un total de 740 sarrianencs i sarrianenques majors de 16 anys (sumant les dues modalitats de vot, temàtic i presencial) . Això suposa una participació del 18%. Un total de 391 vots van ser telemàtics (53%) i 349 de vots van ser vots presencials (47%).

L’equip de Govern municipal valora molt positivament el procés pel fet que ha estat un mecanisme nou que no s’havia aplicat mai i constitueix un canvi cultural en la pressa de decisions. En aquest sentit, destaca la participació en relació a processos com aquest, i més tenint en compte que era la primera experiència d’aquest estil. La implicació dels veïns i veïnes de Sarrià de Ter ha estat molt positiva, tan pel que fa a les votacions estrictes com en tot el procés: des dels treballs per concretar les propostes als debats barri a barri. 


Pel que fa als resultats, afirma que és evident quins són els projectes més recolzats i que això vol dir que no hi ha discussió sobre quines obres encararà l’equip de govern ( de manera pactada amb els promotors i la comissió de seguiment). I com ja s’ha comentat, aquesta feina –plantejar l‘agenda i la concreció tècnica de les iniciatives- es produirà en els propers dies. De fet, com ja es va dir en tot el procés, les opcions escollides passarien a ser objectius per al Govern municipal ja que els resultats són vinculants. Precisament, la lectura que fa l’equip de govern dels resultats es que per a la ciutadania de Sarrià de Ter la remodelació del Centre Parroquial és un prioritat i en conseqüència amb això, s’actuarà. Però al mateix temps, resultats en mà, també es veu que disposar d’una pista polivalent coberta també és una aspiració determinant. Per tant, també es tindrà molt en compte a l’hora de definir les qüestions a abordar durant la legislatura. Exactament aquest serà el mateix plantejament que es farà en el cas dels projectes B. 
En aquest primer procés participatiu es podien escollir dos projectes. Un del paquet d’opcions valorades en 200.000 euros i l’altre, del paquet de propostes d’uns 50.000 euros. Les opcions possibles eren tres de cada bloc i són les que es van escollir en l’assemblea general celebrada el passat 21 d’abril. 


Els resultats:
Projectes A (200.000 euros):
1- REHABILITACIÓ, MODIFICACIÓ I ADAPTACIÓ DEL CENTRE PARROQUIAL DE SARRIÀ DE DALT: 303 vots (40,94%)
2- COBRIR LA PISTA DE LA COOPERATIVA PER FER UN PAVELLÓ POLIVALENT AMB SOSTRE I PARETS: 250 vots (33,78%)
3- PISTA POLIVALENT AMB SOSTRE AL PLA DE L’HORTA: 184 vots (24,86%)
Projectes B (50.000 vots):
1- REMODELACIÓ DELS PARCS INFANTILS ZONES DE L’IGLÚ (PL. SALVADOR GENÍS), DEL TORO (PL. EMILIA XARGAY) I PARC DE LA COOPERATIVA: 361 vots (48,78%)
2- REHABILITACIÓ I CONSERVACIÓ D’EDIFICIS DECLARATS COM A BÉ CULTURAL D’INTERÈS LOCAL: EDIFICI MASÓ I CASA “EL PORXO”: 221 (29,86%)
3- ESPAI JOVE: 152 (20,54%)
Així doncs, els projectes de rehabilitació del Centre Parroquial i la Remodelació dels Parcs Infantils són els projectes guanyadors i per tant, són els que es faran en els propers mesos. En aquest sentit, tal i com preveu el propi reglament del procés es constituiran les comissions de seguiment i avaluació per fer un control de l’execució del projecte alhora que per avaluar el funcionament del propi procés participatiu fer propostes de millora i superar-ne les mancances.
A partir d’aquesta setmana es començarà a treballar amb els projectes escollits per desenvolupar-los el més ràpidament possible. L’ajuntament es reunirà amb els promotors de les propostes per concretar calendari i formes de treball conjunt.