Noticies

 

L'Escola Montserrat guanya amb el vídeo "Alegria" el primer concurs de vídeos del programa educatiu "Tu Pots, Quim"

L'Escola Montserrat de Sarrià de Ter ha estat la guanyadora del primer concurs de vídeos del programa educatiu "Tu pots, Quim" d'Oncolliga Girona, on hi han participat 370 alumnes de segon cicle d'educació primària de vuit escoles de les comarques gironines.
Els alumnes de l'Escola Montserrat han guanyat el concurs amb el vídeo "Alegria" i segons la cap d'estudis de l'Escola Montserrat, Montse Asencio, sota el títol Emocions, es va plantejar als alumnes el repte de reflectir en un vídeo d'un minut amb una de les quatre emocions: alegria, ira, por o tristesa.
El programa 'Tu pots, Quim', està dirigit a alumnes del segon cicle d'educació primària, gira al voltant de tres eixos: donar informació sobre el càncer adaptada a l'edat dels infants, afavorir la gestió de les emocions davant de la malaltia i ajudar a la construcció de valors. Totes aquestes qüestions es treballen a partir d'un còmic de l'il·lustrador Pau Sureda que té com a protagonista en Quim, un nen de dotze anys que pateix càncer i que explica en primera persona la seva experiència.
Els vídeos es van sotmetre a votació popular a través de la pàgina web de l'entitat, els més votats van ser "Alegria" de l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter (4.846 punts), "Por" de l'Escola Dr. Carulla d'Arbúcies (2.274 punts) i "Alegria" del Col·legi Font de la Pólvora de Girona (1.739). A més d'aquestes tres escoles també hi han participat, les escoles La Bòbila i El Morrot d'Olot, l'escola Vedruna d'Arbúcies, l'escola Cor de Maria de Blanes i l'escola Sant Josep de Sant Hilari Sacalm.
Els tres vídeos que van obtenir més puntuació s'emeten aquest divendres 20 de maig, per Televisió de Girona, dins el magazine Té de tot i es poden veure a l'enllaç http://www.oncolligagirona.cat/programes/concurs-tu-pots-quim.html
Ahir es va fer l'acte de cloenda del programa 'Tu pots, Quim' a l'Hotel Carlemany de Girona amb un centenar d'alumnes. Les quatre emocions bàsiques també van ser l'eix del taller que van oferir els responsables de l'Escola de Gestalt de Girona i per finalitzar l'acte es va fer un enlairament de globus per simbolitzar l'alliberament de les emocions. Durant l'acte es va fer l'entrega de diplomes als guanyadors del concurs de vídeos que l'Oncolliga ha organitzat aquest any per primera vegada.

Foto: Fundació Oncolliga Girona