Noticies

 

L'Ajuntament de Salt i el Casal dels Infants convertiran les jardineres i els escocells dels arbres en petits jardins urbans

L'Ajuntament de Salt i el Casal dels Infants han posat en marxa un projecte perquè els infants aprofitin la terra dels escocells dels arbres i les jardineres, a les voreres de diferents carrers del municipi, per fer-hi petits jardinets amb plantes i flors. El projecte busca que també s'hi impliquin comerciants i veïns i que es responsabilitzin del manteniment de les plantes. En forma de prova pilot s’han millorat les jardineres ja existents en el carrer major, per en una segona fase, fer-ho als escocells dels arbres d’una altre zona del municipi.
L'objectiu és crear relacions de convivència entre els infants i els veïns i comerciants, per tal de millorar l'entorn urbà i generar en els nens i nenes sentiment de pertinença i respecte per l'entorn. Així ho explica Ferran López, director del Casal dels Infants de Salt, que valora aquesta “gran oportunitat” per als nens i nenes que “aprenen a tenir cura de la natura i de la vila, alhora que treballen en equip per millorar el seu entorn i generar vincles amb els veïns i veïnes”.
Marta Guillaumes, regidora d'Entorn Natural i Medi Ambient ha declarat també que "una activitat intergeneracional i intercultural com aquesta ha de servir per treballar la cohesió social a la nostra vila".
Els primers jardinets s'han fet al C/ Major (sector veïnat) amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del Veïnat i l'Associació de comerciants del Veïnat. Aquesta primera actuació ha estat una prova pilot en la que s’han millorat les jardineres ja existents en el carrer major, per en una segona fase, es farà als escocells dels arbres d’una altre zona del municipi.

Fotos: Ajuntamet de Salt