Noticies

 

Portes obertes fins a mitjanit i un final de festa als jardins del Museu d’Art centren la celebració de la Nit Europea dels Museus a Girona

Els sis museus gironins, sota la marca Gironamuseus, tornen a unir-se amb el CaixaFòrum Girona per celebrar conjuntament  la Nit Europea dels Museus. Aquest dissabte, dia 21 de maig, els museus de la ciutat i el CaixaFòrum oferiran una jornada de portes obertes que començarà a les 18 h i s’allargarà fins a la mitjanit (excepte la Casa Masó, que oferirà visites guiades en l’horari habitual) i diverses actuacions i espectacles simultanis que acabaran amb una festa als jardins del Museu d’Art.
El Museu del Cinema, la Casa Masó i el CaixaFòrum Girona acolliran les primeres actuacions a les 19.30 h. Les del Museu d’Història dels Jueus, el Museu d’Història de Girona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona es duran a terme una hora més tard, a les 20.30 h. La vetllada acabarà a les 21.30 h amb un fi de festa als jardins del Museu d’Art que unirà gastronomia i música fins a la mitjanit, amb una sessió de DJ a càrrec de Dom Jordi-Play Pause. Aquesta sessió musical, que proposa una fusió de música i art, estarà ambientada amb diverses projeccions relacionades amb els museus gironins.
El tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha assenyalat que “obrir les portes dels museus és obrir les portes de l’essència de nosaltres mateixos” i ha remarcat que jornades com la d’avui, Dia Internacional dels Museus, o de dissabte són “una oportunitat molt enriquidora perquè tenim un patrimoni únic i especial”. El director del Museu del Cinema, Jordi Pons, ha recordat que la Nit dels Museus se celebra sempre el dissabte més proper al dia 18 de maig –Dia Internacional del Museus- i ha explicat que la voluntat d’aquestes activitats és “atraure nous públics als museus, en un àmbit festiu i cultural”.
En la mateixa línia, el director de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, ha subratllat que les dues activitats són “l’anvers i el revers d’una mateixa moneda, que té com a objectiu posar a l’abast, d’una manera atractiva, els museus i el propi patrimoni”. També el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Francesc Ten, ha posat èmfasi en la necessitat de “posar facilitats als nous públics” de la cultura.

Foto: Ajuntament de Girona