Noticies

 

L'Associació Gironina de Teatre reconeix a Jaume Alsina amb el Premi “Pep Mora” a la contribució a les arts escèniques

El figuerenc Jaume Alsina, cap tècnic del Teatre El Jardí de Figueres,  rebrà el Premi “Pep Mora” a la contribució a les arts escèniques de l'Associació Gironina de Teatre (AGT). El jurat format per Pep Torner, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Figueres; Mercè Mas, directora de l’Aula de Teatre de la UdG; Natalia Espinet, coreògrafa i activista cultural; Pablo Paz, escenògraf; i Cristina Cervià, actriu i guanyadora de l’edició anterior del Premi de l’AGT ha volgut reconèixer la seva llarga trajectòria, el seu pes en el desenvolupament de l’activitat teatral de l’Alt Empordà i a tots els professionals que realitzen la seva feina entre cametes, invisibles per al públic. 

El Premi Pep Mora rep el nom del que va ser professor del Centre de formació de teatre El Galliner, un brillant i prometedor director i actor de teatre de gest, segons l'AGT i que va perdre la vida en un desgraciat accident de cotxe l’any 1999 a l’edat de 33 anys, mentre tornava casa de nit després de realitzar unes classes al Galliner. L’entitat ha volgut homenatjar la seva memòria dedicant el seu nom a aquest premi.
També s’han fet públiques les propostes finalistes del Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques professionals de les comarques gironines de l’any anterior, que són: Ventura de Meritxell Yanes i David Planas; Cosas que se olvidan fácilmente de Xavi Bobés; La Crida de Cos a Cos, Històries de boscos i La Planeta; Momo de la companyia Anna Roca; Yvonne, princesa de Borgonya de la companyia Teatre Brik i Kilòmetres de Meritxell Yanes.
Per optar a aquest premi els espectacles han de comptar amb un equip artístic amb una presència significativa de professionals vinculats a les CCGG, que la companyia (o en el seu defecte productora) tingui establerta la seu social a les comarques gironines i que l’espectacle s’hagi estrenat durant l’any anterior.
Enguany s’ha convidat a votar als socis de l’AGT, als programadors de les CCGG, a responsables de cultura de la premsa local i a diferents professionals de les arts escèniques del territori i activistes culturals.
L’espectacle guanyador es donarà a conèixer a la Gala d’entrega dels Premis de l’AGT que se celebrà el proper 25 de maig a les 20 h a la sala la Planeta de Girona.
L’estatueta és obra de l’artista i sòcia de l’AGT Imma de Batlle. Representa una figura amb barret de copa que suporta la primera lletra de la paraula Teatre, on predominen els colors daurat, blanc i grana típics de moltes sales d’exhibició a casa nostra.

Els Premis de l’AGT compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració del Cafè Restaurant Le Bistrot i la Sala La Planeta de Girona.

Foto: AGT