Noticies

 

La Bisbal d’Empordà se suma a la Xarxa Gironina de Cafè Teatre

L’Associació Gironina de Teatre ha arribat a un acord amb l’Associació de Veïns del Barri del Convent i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà per oferir el cicle d’espectacles de petit format Les Nits del Barri del Convent afegint la capital del Baix Empordà a la Xarxa Gironina de Cafè Teatre.

El claustre del Convent dels Franciscans i la Piscina Municipal acolliran des del 12 de maig fins el 7 de juliol la programació de cafè teatre professional que forma el cicle.
Aquest dijous dia 12 els pallassos Black and Blue company presentaran el seu espectacle d’humor excèntric “Black and blue” i dijous 26 “Cosines de Tarzan” amb una sessió de contes per adults escrits per Pruden Panadès, a càrrec de Cristina Cervià i el músic Domènec Boïgues. Ambdues actuacions tindran lloc al claustre del Convent dels Franciscans.
Al mes de juny  les actuacions es traslladaran al recinte d’entrada de la Piscina Municipal. El dia 16 de juny, després de l’èxit obtingut aquest febrer a les Nits del Coro, Rubén Martínez Santana presenta “A 40 cuentos por hora”; i continua la programació el dia 30 amb “L’art de triar carxofes” on Jordi Palet (membre de la cia. Farrès Brothers) emociona homenatjant la seva àvia, la padrina Marieta.
L’exhibició d’espectacles d’aquesta primera edició de Les Nits del Barri del Convent prevista per 2016 finalitzarà dijous 7 de juliol amb la proposta de teatre sense paraules “Gesto es todo” a càrrec de l’actor Carlo-Mô, un espectacle apte per persones sordes.
La Xarxa Gironina de Cafè Teatre va ser creada l’any 2014 amb els objectius d’oferir una programació eclèctica d’espectacles teatrals de petit format, professionals i per adults a les comarques gironines; donar l’oportunitat a les companyies professionals locals d’exhibir-se, tant amb espectacles acabats com amb projectes en procés de creació; i afavorir una reducció de despeses per a tots els espais participants.
Amb aquest són quatre els municipis gironins que participen en aquest circuit: Sarrià de Ter, Platja d’Aro, Vilablareix i La Bisbal. No obstant L’AGT està negociant per afegir un altre municipi a la Xarxa de cares a la tardor.
Les nits del Coro a l’edifici d’El Coro de Sarrià de Ter, els dijous a les 21:30 h; Les nits de teatre del CAF al Centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, els divendres a les 21 h; Les nits de Can Gruart a l’edifici de Can Gruart de Vilablareix, els dijous alterns a les 21 h i ara Les Nits del Barri del Convent. Tots quatre cicles compten amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments i la producció de l’Associació Gironina de Teatre.
La Xarxa Gironina de Cafè Teatre compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
L’Associació Gironina de Teatre (AGT) és una entitat sense ànim de lucre que té com a socis a la majoria dels professionals de les arts escèniques gironines. Un col·lectiu divers i transversal on hi trobem actors, directors, escenògrafs, figurinistes, productors, pedagogs teatrals, dramaturgs, empresaris, gestors culturals... professionals amb objectius i interessos ben diferenciats, que s’uneixen per la defensa i el desenvolupament de l’activitat teatral al territori de les comarques gironines.
L’entitat gestiona el Centre de formació teatral El Galliner, es dedica a dinamitzar l’activitat de les arts escèniques al territori gironí i col·labora per fer més fàcil la vida de l’artista.