Noticies

 

Commemoració unitària avui a Girona pel Dia d’Europa

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la delegació territorial de la Generalitat de Catalunya han commemorat un any més de forma conjunta el Dia d'Europa. L'acte institucional, que ha tingut lloc aquest migdia al Saló de Descans del Teatre Municipal, ha estat presidit per l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas; el president de la Diputació, Pere Vila, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
L’alcaldessa Marta Madrenas ha reconegut la “crisi de valors i econòmica” en la qual està immersa Europa, tot i que hi ha volgut aportar una “mirada positiva”. “És de justícia reconèixer el que Europa ens aporta. Creiem que malgrat totes les dificultats, la majoria de la ciutadania creu que Europa ens ha d’ajudar a superar aquests períodes crítics”, ha remarcat l’alcaldessa, que ha afegit que “la història acabarà demostrant que Europa sortirà enfortida de la situació en què es troba ara”.
Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, s'ha mostrat reivindicatiu en el seu discurs i ha destacat que Europa necessita més dedicació cap als ciutadans, a més de fer un exercici de reflexió. També ha afirmat que des de les institucions “tots som responsables de la història del futur d'Europa”. En la mateixa línia, el delegat de la Generalitat a Girona, ha subratllat que “Europa està en construcció i, com passa en qualsevol obra que s’està construint, hi ha moments de dificultat; moments que sacsegen la idea inicial; com el d’ara mateix. Un moment especialment difícil perquè conflueixen quatre grans reptes: fer front i superar la crisi econòmica; l’amenaça del terrorisme global; les conseqüències que es puguin derivar del referèndum britànic i, molt particularment, la crisi dels refugiats, el repte més punyent i dolorós i que evidencia massa febleses, vacil·lacions i ineficàcies”.
A l’acte hi ha intervingut el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, i la presidenta d’Amics de la UNESCO Girona, M. Dolors Reig. El representant de Girona del Jove Parlament Europeu Espanya, Miguel Vera, ha estat l’encarregat de conduir l’acte. Tal com és habitual, l’acte s’ha tancat amb la interpretació de l’himne d’Europa, que ha anat a càrrec d’un duet de professors del Conservatori de Música de Girona.
Durant l’acte d’avui s’ha donat a conèixer que l’acte oficial de lliurament del Premi d’Europa 2016 ala ciutat de Girona es farà el divendres 8 de juliol. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet referència a aquest reconeixement durant la seva intervenció: “Aquest guardó és una mostra d’agraïment a la feina que la ciutat fa per actuar contra les desigualtats”

Foto: Ajuntament de Girona