Noticies

 

Tret de sortida del primer festival de curtmetratges exprés en el marc de ‘Girona, Temps de Flors’

El Primer Festival Floral de Curtmetratges Exprés, ‘Just for flowers 2016’, neix amb l’objectiu de promocionar i difondre ‘Girona, Temps de Flors’, a través d’un concurs de curtmetratges exprés. Es tracta d’idear, gravar i editar un curtmetratge de tres minuts de durada (crèdits inclosos), en 36 hores, en què els espais florals i l’afluència de visitants de la mostra de flors, siguin els protagonistes. Els participants al concurs exprés hauran de complir una sèrie de premisses per a la realització dels seus treballs. 

El proper divendres, a través d’un sorteig, s’assignarà a cada equip la localització d’un punt del recorregut de ‘Girona, Temps de Flors’ que hauran d’incorporar en la seva obra. També hi haurà d’aparèixer un objecte ‘’sorpresa’’ que els facilitarà l’organització en el moment que comenci compte enrere. I per últim, com a fet especial i original d’aquest festival i inspirat en el programa canadenc Just for laughs, s’haurà d’incorporar també en el curtmetratge un petit espai de “càmera oculta”. A banda dels elements que hauran d’aparèixer obligatòriament a tots els treballs, la resta del rodatge d’interiors i exteriors serà lliure.
Es premiaran tres curts amb dotació econòmica (500 euros el primer premi, 300 el segon i 100 el tercer) i s’atorgarà també el premi del públic i altres premis secundaris amb productes, vals de regal i de descompte cedits per entitats i establiments gironins que col·laboren amb el Festival.
El tret de sortida del festival serà doncs aquest divendres 13 de maig, quan, entre les 9 i les 10 de la nit, al restaurant Els Jardins de la Mercè, s’exposaran les premisses a complir. Diumenge, entre les 9 i les 10 del matí, és a dir 36 hores després, els participants hauran d’entregar les seves obres al mateix lloc. I el mateix diumenge, un jurat composat per Elisabeth Carnicé, Mercè Sibina, David Ruiz, Xavier Castillón i Belén Fabra, cinc personalitats vinculades al món de l’audiovisual, visionaran els treballs i deliberaran. Al vespre es durà a terme l’entrega dels premis, en el decurs d’una gala amb actuacions en directe i espectacles sorpresa relacionats amb el món del cinema, i es projectaran els curts presentats.
Segons David Batlle, membre de l’equip de ‘Just for flowers 2016’, “la intenció del festival és fer que la gent passi de ser públic a ser protagonista”, a través de les filmacions que faran els mateixos ciutadans”. Ester Bertran, que també forma part de l’organització del festival, ha posat èmfasi en el fet que el concurs està obert a participants de totes les edats: “la participant més jove només té 9 anys i està molt emocionada”. Batlle i Bertran han presentat avui aquest nou projecte que per primer cop s’inclou dins del programa del festival floral, juntament amb el tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i la tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana. Ribas ha definit Girona com ciutat-plató: “el Temps de Flors és un dels aparadors principals de la ciutat, i ens situa a la plana principal dels mitjans; ara amb aquest nou festival, el què aconseguim és arribar molt més enllà, gràcies a que els curtmetratges es mouran per les xarxes socials”. Plana, per la seva banda, ha destacat la implicació de la ciutadania per aquestes dates: “Temps de Flors mostra al món la implicació dels gironins i dels diferents sectors amb la ciutat”, i ha dit que amb aquest nou festiva, els de curtmetratges, “tenim l’oportunitat de mostrar-ho al món, explicar-ho i que ens coneguin”.
Aquest festival és un pas més en el camí de convertir Girona en referent cinematogràfic, en el context de la ‘Ciutat de Festivals’.
Paral·lelament al festival de curtmetratges, s’ha obert un concurs a Instagram en què, qui vulgui participar, haurà de fotografiar el cartell del festival juntament amb algun motiu floral, i etiquetar les fotografies amb #festivaljustforflowers. Que hi surtin persones o no, és indiferent. El premi és un sopar per dues persones al restaurant Els Jardins de la Mercè’.