Noticies

 

Els alumnes de l'Escola Montserrat protagonitzen una nova campanya de concienciació per la recollida de caques dels gossos

Alumnes de primer i segon de l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter han presentat aquest matí en roda de premsa des de la Biblioteca de la mateixa escola, una nova campanya de conscienciació per a la recollida dels excrements dels gossos al municipi.
Els alumnes han explicat que a petició del consistori han elaborat uns dibuixos en forma de cartells amb missatges que animen a complir la normativa de l'ordenança municipal de tinença d'animals de companyia. En total han fet uns 400 cartells que es penjaran per tot el poble.
Els cartells que els nens han dibuixat i pintat i que han estat plastificats per l'Ajuntament, els han començat a penjar per diferents zones del municipi, ells i les seves famílies.
Els nens han apuntat que els hi ha agradat molt col·laborar perquè és un problema molt gran i ells es troben que molt sovint es creuen amb gossos deslligats que no saben si són perillosos, caques a les voreres o fins i tot dins els parcs i zones de joc.
Els nens i nenes també han explicat la importància de recollir les caques "perquè si no es recullen el poble està brut i fa pudor, es poden trepitjar i és molt fastigòs" segons han apuntat els escolars.
També han volgut deixar constància que la primera nit d'enganxa-los a alguna zona concreta del municipi, algú va arrencar els cartells i que els hi va saber molt greu doncs els havien fet amb molt d'esforç i il·lusió i han demanat als veïns que respectin els seus treballs. Els alumnes afectats tornaran a fer els dibuixos i els tornaran a penjar.
Segons el regidor, Josep Ma Santiago la campanya ha tingut molt bona rebuda entre els veïns, i moltes famílies que no porten els fills a l'Escola Montserrat s'hi estan afegint fent pel seu compte més dibuixos i cartells". Segons Santiago "amb aquesta idea buscàvem educar més que perseguir. No és un problema que se solucioni a cop de sanció. Són conductes incíviques que només desapareixeran quan qui les comet s'adoni que no està actuant correctament pel regidor sarrianenc, "el fet d'implicar als nens i nenes de l'escola ens ajuda a conscienciar a tots els alumnes i també a les seves famílies, i fa que la campanya sigui massiva i original".

Fotos: Ràdio Sarrià